Horváth Viktória Tbilisziben nagykövet

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 22. 09:39

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi, turizmusért felelős helyettes államtitkára, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagyköveteként folytatja.
Horváth Viktória – aki családjával együtt utazik Georgia (Grúzia) fővárosába – szeptember elején foglalja el állomáshelyét. A turisztikai, gazdasági szakember 2015 januárjától már a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötelékében dolgozott a kiemelt külgazdasági kezdeményezések felelőseként, nagyköveti beosztásban.
Vélelmezhetjük, hogy az újonnan kinevezett georgiai nagykövet a turisztikai együttműködésre kiemelten figyel majd a két ország közötti gazdaságdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése mellett.

Horváth Viktória Tbilisziben folytatja

Ezekben a hónapokban egyébként több állomáshelyen is új nagykövetek kezdik, illetve kezdték meg munkájukat, így, többek között Pozsonyban, Prágában, Rómában és Washingtonban is.
Korábban is volt már példa arra, hogy a turizmus állami irányításából érkezett nagykövet a külügyi tárcához, amikor Somogyi Zoltán Montenegróban, illetve Kraft Péter Peruban képviselte a magyar diplomáciát.