Sipos Alice és Kenyér Tímea csatlakozott az MKI csapatához

 2011. szeptember 19. 20:13

A hazai konferenciaturizmus forgalmának növelése az idei évtől a Magyar Turizmus Zrt. elsődleges szakmai tevékenységei közé tartozik. A társaság ennek érdekében erősítette meg hivatásturisztikai (MICE) szakcsoportját, amely a Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) berkein belül működik.

Az MKI új szakemberei azon dolgoznak, hogy a nemzetközi szervezeti tagságokból (ICCA, UIA) fakadó üzletszerzési lehetőségeket hazánk maximálisan kiaknázza. Az MKI munkatársainak létszáma – jelenleg 6 szakember – a célok megvalósítása érdekében egy év alatt megduplázódott.

Sipos Alice szeptember 19-én, a MOTESZ Kongresszusi és Utazási Irodától érkezett a Magyar Kongresszusi Igazgatósághoz, senior projekt menedzser munkakörben. Vendéglátóipari Üzemgazdász diplomáját 1981-ben szerezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola, vendéglátóipari szakán. Tanulmányait 2001-ben a SKULL Kommunikációs Iskola felsőfokú PR vizsgájának megszerzésével egészítette ki. Pályafutását a Hotel Fórumban (jelenleg Hotel InterContinental, Budapest) kezdte, ahol tíz éven keresztül dolgozott, majd a Grand Hotel Corvinus Kempinski szállodában és magánvállalkozásában szerzett további szakmai tapasztalatokat és épített széles körű szakmai kapcsolatrendszert.1998-tól volt a MOTESZ Kongresszusi és Utazási Iroda kongresszusi osztályvezetője. Angolul és olaszul beszél. A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának munkatársaként elsődleges feladata a nemzetközi tudományos  kongresszusok megpályázásával kapcsolatos feladatok elvégzése és az ehhez szükséges szakmai kapcsolatok kiépítése, ápolása.
Sipos Alice elérhetőségei: e-mail: siposa@itthon.hu, telefon: 06-30-488-4453.

Kenyér Tímea július 11-től erősíti az MT Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának csapatát, projektkoordinátor munkakörben. Érettségi után két évig az Egyesült Államokban tanult értékesítés és marketing területen. 2006-ban a budapesti International Business School-ban (IBS) szerzett diplomát közgazdász gazdálkodási szakon, marketing szakirányon, majd 2009-ben – szintén az IBS-en – Marketing and Global Issues mesterdiplomáját is átvehette.
Szakmai tapasztalatokat először marketing és nemzetközi kapcsolattartóként szerzett 2006 és 2008 között, később FMCG területen dolgozott marketing asszisztensként. Részt vett többek között marketingkampányok tervezésében és kivitelezésében, vállalati arculattervezésben, valamint a külföldi partnerekkel való kapcsolattartásban.
Angol nyelven felsőfokon, német nyelven pedig középfokon beszél.
Az MKI csapatában feladatai közé tartozik a Sport Nagyköveti Program további népszerűsítése, új hivatásturisztikai lehetőségek aktív feltérképezése, valamint olyan hazai és nemzetközi tudományos társaságok felkutatása és informálása, amelyek kongresszusi helyszínként Magyarországot  választhatják a későbbiek során.
Kenyér Tímea elérhetőségei: e-mail: kenyer@itthon.hu, telefon: 488-8640.