Dr. Szabó Zoltán az MFVSZ ügyvezető elnöke

Forrás: turizmus.com

 2016. június 15. 17:07

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége (MFVSZ) Komáromban megtartott tisztújító közgyűlésén dr. Szabó Zoltánt választotta ügyvezető elnökének.

Az 1993-ban alapított, negyvenkét, gyógyvízzel rendelkező települést tömörítő MFVSZ tisztújító közgyűlésén a tagok az alapszabály módosításával létrehozták az ügyvezető elnöki tisztséget, mely az első számú irányítói és döntéshozói pozíció lett. A közgyűlésen ügyvezető elnöknek egyhangúlag Szabó Zoltán egyetemi adjunktust választották.

A tisztújító közgyűlésen még három – az elnökség munkájában eddig is részt vállaló – személy kapott bizalmat:

Vida Tamás tiszteletbeli elnök (Túrkeve polgármestere)

Puskás Tivadar alelnök (Szombathely polgármestere)

Molnár Attila alelnök (Komárom polgármestere)

Szabó Zoltán szakmai pályafutását a hévízi Thermal Hotel Aqua szállodában kezdte, jelenleg a Pannon Egyetem Georgikon Kar, Vállaltökonómiai és Vidékfejlesztési Tanszékének adjunktusa és a Magyar Fürdőkultúra Kft. vezető tanácsadója. Szakmai tapasztalatait a környező országokon kívül, elsősorban a németországi Baden-Württemberg tartomány fürdővárosaiban szerezte. A szakember szívügye a hazai gyógyvízre alapozott fürdőturizmus szervezése és fejlesztése.

Szabó Zoltán doktori fokozatot is szerzett gazdálkodás- és szervezés-tudományok területen. Disszertációjának címe „A gyógyvízre alapozott fürdőváros-fejlesztések lehetőségei” volt.

Elérhetőségei: Magyar Fürdővárosok Szövetsége, 8380 Hévíz, Vajda Ákos utca 14/b; telefon: (+36) 30-2167-425; e-mail: ugyvezetoelnok@magyarfurdovarosok.hu