29 nemzetközi járatot indít újra az Egyptair

Forrás: turizmus.com

 2020. június 29. 15:54

Július elsejétől 17 európai, 4 afrikai, három közel-keleti, 3 észak-amerikai és egy ázsiai úti célba indítja újra járatait az Egyptair.

Az újraindulás kapcsán kiadott közleményben az Egyptair Holding elnök-vezérigazgatója, Roshdy Zakaria megjegyezte, hogy az újraindulás során mindent megtesznek az utasok biztonsága és egészsége érdekében. Ennek keretében a repülőtereken odafigyelnek a társasági távolságtartás szabályaira. A repülőgépek modern, a vírusok és baktériumok kiszűrésére alkalmas szűrőkkel vannak felszerelve, és a személyzetet is ellátták megfelelő védőfelszereléssel. A fedélzeten csak előrecsomagolt ételeket szolgálnak fel.

A járatok újraindulása több lépcsőben, fokozatosan valósul meg. Július első hetében 13 európai városba (Amszterdam, Athén, Brüsszel,  Budapest, Párizs, Róma, Milánó, London, Frankfurt, Berlin, Bécs és Isztambul) indulnak el a járatok, majd a következő néhány hét során további négy európai (Barcelona, Koppenhága, Genf, Madrid) és három afrikai (Addis Ababa, Juba, Tunézia) járat áll forgalomba.

A negyedik afrikai (Dar Al Salam) járat mellett a négy közel-keleti úti cél (Dubai, Abu Dhabi,  Sharjah, Beirut), a három észak-amerikai (Washington,  New York, Toronto), valamint az első ázsiai járat a kínai Guangzhouba is elindul július 8-ától.

A légitársaság már üzemeltet belföldi járatokat Kairóból Sharm El Sheikh, Hurghada, Luxor és Aswan repülőterére.

Korábban beszámoltunk róla, hogy július elsejétől fogadják a külföldieket az egyiptomi üdülőhelyek.