40 útvonalat indít újra Budapestről a Ryanair

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 25. 14:32

Július elsejétől 40 útvonalon indítja újra járatait Budapestről a Ryanair – adta hírül a légitársaság.

A járatok egy része már június utolsó napjaiban elindul. Az újra elérhető desztinációk között olasz, spanyol, portugál, görög és ciprusi úti célok vannak. A részletes menetrend a légitársaság honlapján érhető el.

A Ryanair regionális értékesítési és marketingmenedzsere, Olga Pawlonka így kommentálta a bejelentést: "Már nagyon várjuk, hogy turisták millióit utaztassuk újra, ezzel hozzájárulunk a régió gazdaságainak fellendítéséhez és több ezer munkahely megvédéséhez. A járatok újraindulása lehetőséget ad arra, hogy azok az utasok, akik a járvány kitörése miatt tavasszal nem tudtak elutazni, most felhasználják az utalványaikat."

Negyven járatot indít újra Budapestről az ír fapados

Fotó: 123rf.com

A légitársaság újraindulásával kapcsolatban Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kiemelte: "A korlátozások enyhítését követően a turizmus újraindítása során gondoskodnunk kell a külföldi turisták visszatéréséről is, hiszen ők adják a turizmusunk meghatározó részét.

Nemzetközi turizmus azonban csak a légi járatok újraindulásával párhuzamosan valósulhat meg. Az MTÜ ezért üdvözöl minden olyan lépést, amely Budapestet könnyebben elérhetővé teszi az európai utazók számára.

A nemzetközi kampányainkat már beindítottuk, üzenetünk az utazókhoz a következő: Magyarország újjáéledt és nyitva áll a turisták előtt, várjuk őket, hogy megkóstolják különleges kincseinket és megtapasztalják a híres magyar vendégszeretetet."

A Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgatója, Kam Jandu hozzátette: "A Budapest Airport részéről örülünk, hogy rögtön 40 desztinációba indít újra járatot Budapestről a Ryanair. Ez egyértelműen mutatja a válságból való kilábalás és a normalitáshoz való visszatérés jeleit. Alig várjuk, hogy fogadhassuk az utazókat a folyamatosan megújuló repülőtéren, ahol a minap adtuk át a több millió euróból épült új 1-es utasmólót.