50 település a Nemzeti Regattán

Forrás: turizmus.com

 2019. május 22. 13:41

Hamarosan vitorlát bont a Nemzeti Regatta, Magyarország településeinek vitorlás fesztiválja. A Balatoni Hajózási Zrt. és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül június 1-2-án Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok.

A benevezett 50 magyarországi település csapata több versenyszámban is összemérheti majd tudását. Lesznek vízi versenyszámok,  mint a vitorlásverseny, illetve 25 település részvételével sárkányhajó verseny, melyet a Sió csatornán rendeznek. A versenyeket nézőhajóról, a partról vagy akár óriáskivetítőről is nyomon lehet majd követni.

A települések több versenyszámban is összemérhetik majd tudásukat

Fotó: Nemzeti Regatta

Az idei vitorlásverseny résztvevői között a nevezések alapján találunk majd ismert orvosokat, sportolókat, borászokat, művészeket. Komárom csapatát híres színművész és filmrendező is erősíti majd, Miskolc csapatában pedig egy válogatott vízilabda játékos versenyzik. Pécs vitorláshajójában köszönthetjük a Magyar Vitorlás Szövetség elnökét, Zamárdi csapatának képviseletében jelen lesz egy olimpiai- és világbajnok kajakozó, Zirc csapatát pedig egy magyar válogatott kézilabdázó erősíti majd.

A versenyen induló 50 település

Fotó: Nemzeti Regatta


Ízek utcája

A vízen zajló izgalmas versenyszámokhoz társul még a főzőverseny a Települési Ízek Utcájában, melyre rengeteg különleges étellel készülnek a csapatok. Baja „Délvidéki sültes saroglyát” készít, de kóstolhatunk majd a Balatonkenesei Lecsófesztivál ízelítőjéből is.

Rengeteg különleges étellel készülnek a csapatok

Fotó: Nemzeti Regatta

Budapest 10. kerületének csapata „Zsurek levest” főz, Budapest 18. kerületének csapata a „Lőrinczi marhaszegy füstben”, valamint a „Pestimrei Joe páros kézműves kolbász”nevű ételekkel nevezett. Miskolc is különleges ételekkel készül, úgy, mint a „Nyári ködben megbújó bükki szarvas az erdő kincseivel”, ezenkívül Gyöngyös elhozza nekünk a „Mátrai bivalyburgert”és megkóstolhatjuk a Csopak által kreált „Házi hagymás cipóban sült csülköt, zöldfűszeres dresszinggel”. Ezeket és még megannyi további jellegzetes ételt szakértő zsűri véleményez majd, de a nagyközönség részéről is lehetőség lesz a kóstolására.

 

Nagyszínpad!

A nagyszínpadra különleges produkciókkal is készülnek a települési csapatok. Fellépnek majd táncosok, zenészek, énekesek, lesz operett és musical műsor, néptáncműsor, akrobatikus táncbemutató, fellép majd Csík János és a Mezzo, a Tihanyi Asszonykórus, valamint a fesztivál nagykoncert előzeteseként Vastag Tamás lép fel testvére előtt a nagyszínpadon Balatonkenese település képviseletében.
Sztárfellépőkből sem lesz hiány az idei Nemzeti Regattán, az ingyenesen látogatható koncertek keretében szombaton Vastag Csabával és az Irigy Hónaljmiriggyel találkozhat a nagyérdemű, vasárnap pedig Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans fog zenélni a Siófokra látogatóknak.

Standokkal is bemutatkozási lehetőséget kapnak a városok

Fotó: Nemzeti Regatta

A családias hangulatú rendezvényen a kicsiknek is készülnek a szervezők, hiszen rengeteg gyerekprogrammal várják az idelátogatókat, lesz ugrálóvár, kézműves sarok és nép játékok, tűzoltóautó, Playmobil játszósarok, körhinta, valamint a Vodafone jóvoltából egy különleges és hatalmas kamion a Vodafone FutureTruck, mely interaktív virtuális kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További részletek itt.

Kapcsolódó cikkek