8000 forintra bírságolhat a BKK-ellenőr, ha nem viselünk maszkot

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 08. 19:28

A Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében.

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket. Ezek nyomán a következőkről született döntés.

A Fővárosi Önkormányzat

-          növeli saját intézményeinek tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalan-ellátásban és az idősgondozásban,

-          elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben,

-          elrendeli, hogy mostantól a BKK járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók.

Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha a BKK járatain valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot

Fotó: 123rf