A foci-eb után megnőtt az utazási kedv

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 03. 10:33

Megugrott a foglalások száma a magyar válogatott sikeres EB-szereplését követően - derül ki a Wizz Tours hazai keresési és foglalási statisztikáiból.

Az április-júliusra vonatkozó adatokból az is látszik, hogy a repülővel utazók körében idén a görög és a máltai tengerparti nyaralások a legnépszerűbbek.

A repülős nyaralási úticélok népszerűségi listájának élén idén Korfu, Kréta, Zakinthosz, Málta, Costa Brava és Tenerife szerepel a Wizz Tours adatai szerint. „Ezen a nyáron különösen látványos a görög helyszínek közkedveltsége, ami elsősorban a kimeríthetetlen szálláskínálat és a jó árszínvonal kombinációjának eredménye” – mondta el Barits János, a Wizz Tours ügyvezető igazgatója. „A görög szigetek mindig is népszerűek voltak a magyar utazók körében, az elmúlt időszakban azonban a járatsűrűségnek köszönhetően honfitársaink kezdik felfedezni Máltát is, és látványosan nő az érdeklődés a távolabbi nyaraló úticélok – mint például a Kanári-szigeteken Tenerife, Lanzarote vagy Fuerteventura – iránt” – tette hozzá az ügyvezető.

 

Az idei nyári szezon különlegessége, hogy a futballválogatott sikeres EB-szereplésének köszönhetően a magyarok a szokásosnál is később kezdték szervezni nyaralásukat. „A magyarok jellemzően későn foglalnak, de most igazán az EB után ugrott meg a foglalások száma” – mondta el Barits János.

A késői foglalási start eredményeként a vártnál erősebb lesz a last minute szezon: még augusztusban is jelentős számú foglalás várható.