A lovak is pihennek, ugye?

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 01. 09:14

Máltán új állatvédő rendelet korlátozza a nap legforróbb óráiban a lovaskocsis városnézést.

A rendelet megtiltja a lótulajdonosok számára, hogy a júliusi és augusztusi meleg délutánokon dolgoztassák az állatokat. 13.00 és 16.00 óra között, amikor a hőmérséklet a legmagasabb, a lovaknak pihenniük kell.

Máltán a lovaskocsis városnézés az egyik legkedveltebb turistaprogram

Fotó: jagabond.com

A kocsisoknak azt is biztosítaniuk kell, hogy az állatok ebben az időszakban árnyékban lehessenek, illetve hozzáférjenek a vízhez és minden egyébhez, amire szükségük van. Az új törvény azt is magában foglalja, hogy a lovak csak minden másnap dolgozhatnak, és egy lovat hetente csak három napot lehet befogni a kocsi elé - írta az expressen.se.

A tilalom az állatvédők több éve zajló, gyakori tiltakozása következtében valósult meg.

De ma már azt is megszabják, hány személy lehet egy kocsin, valamint maximálták az utazás hosszát is, 45 percben.

Bárki, aki megsérti az új törvényt, nagyon komoly pénzbírság megfizetésére kötelezhető. A máltai parlament állampolgári jogokkal foglalkozó titkára, Clint Camilleri hangsúlyozta,  aki nem tartja be a szabályokat, Málta alaptörvényét szegi meg.

Az új jogszabállyal a lovaskocsik, illetve a lovak tulajdonosai nem feltétlenül értenek egyet, szerintük nem tesz jót az időbeni korlátozás, arról nem beszélve, hogy pont ezek az órák a leginkább jövedelmezők számukra, és éppen a meleg nyári délutánokon mutatkozik e szolgáltatás iránt a legélénkebb kereslet.

A szigetország egyébként rendkívül népszerű a hazai turisták körében is, egyre több magyar keresi fel. Az úti célban a légitársaságok is látnak fantáziát, a Ryanair például épp nemrég jelentette be, hogy terjeszkedik Máltán a Malta Air átvételével.

Kapcsolódó cikkek