A SAS megszünteti a fedélzeti vámmentes árusítást

Forrás: turizmus.com

 2019. június 13. 13:18

Ősztől már nem lesz lehetőség a skandináv légitársaság repülőgépein vámmentes áruk vásárlására. Ezzel csökkentik a gépek súlyterhelését, így csökken a károsanyag-kibocsátás is.

A vásárlók körében ma is népszerű a vámmentes áruk kínálása a fedélzeten, főleg ha hosszabb utakról van szó, de az is előfordul, hogy valakinek nincs már ideje a földön lévő boltokban vásárolni felszállás előtt, vagy elfelejt ajándékot venni utazás előtt.

A skandináv légitársaság menedzsmentje azonban úgy véli, a fenntarthatóság kérdése fontosabb bárminél, és fontosabb, mint valaha – mind az utazók, mind a SAS számára.

A skandináv légitársaság menedzsmentje úgy véli, a fenntarthatóság kérdése fontosabb, mint valaha

Fotó: SAS

A SAS 2030-ig legalább 25%-kal akarja csökkenteni a járatok károsanyag-kibocsátását. A célok eléréséhez minden kezdeményezésre szükség van, amely a fenntartható utazást célozza. Minden súlycsökkentő intézkedés hozzájárul a gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztás eléréséhez – nyilatkozta Sandlund Karl, a légitársaság kereskedelmi igazgatója, egy sajtóközleményben.

A SAS-nak a fenntarthatósági kezdeményezései között természetesen csak az egyik az adómentes vásárlás megszüntetése a fedélzeten. Ugyanilyen fontos például az új, üzemanyag-hatékony légi járművek preferálása, amelyek kevesebb károsanyag-kibocsátást tesznek lehetővé.

Ezenkívül jelentős összeget fektetnek be a jó minőségű bioüzemanyagok beszerzésébe, illetve együttműködnek az Airbusszal az elektromos és hibrid repülőgépek kifejlesztésében.