Átveszi a Kuonit a DER Touristik

Forrás: Touristik-aktuell.de

 2015. június 25. 13:45

Tovább építi turisztikai üzletágát a Rewe Csoport, ennek jegyében a DER Touristik átveszi a svájci Kuoni Travel Holding teljes európai utazásszervező üzletágát, annak összes telephelyével és munkatársával.

A tranzakció, amelyet még jóvá kell hagynia az EU és Svájc versenyhatóságainak, magában foglalja az utazásszervezők, a specialisták, az utazási irodák és az online értékesítés átvételét a svájci, brit, skandináv, finn és a Benelux-piacokon.

A Rewe Csoport adatai szerint a Kuoni Svájcban és Nagy-Britanniában piacvezető a nagy értékű utazások értékesítésében, a prémium nyaralások területén és egyes speciális területeken.

A Kuoni forgalma tavaly elérte a kétmilliárd eurót, a vendégek száma pedig a 1,5 milliót. A német DER Touristik az átvétel által 4,9 milliárd euróról kereken 7 milliárd euróra növeli forgalmát, vendégeinek száma pedig 7,7 millióra nő. Ezzel Európa egyik vezető utaztatójává válik a német, svájci, osztrák, brit, skandináv, valamint a cseh, lengyel, szlovák és magyar küldőpiacon.

(Forrás: Touristik-aktuell.de)