Az Elfújta a szél helyszíneire is elvisz az OTP Travel

Forrás: turizmus.com

 2017. március 28. 19:16

Négy kiemelt célterülettel vág neki az idei évnek az OTP Travel, amely idén újdonságként belföldi csoportos buszos utazásokat is szervez.


Az OTP Travel idén is folytatja az Izraelbe (ahova 9 időpontban indulnak csoportok) és az USA-ba indított utak szervezését, fókuszba kerültek a csoportos tengeri hajóutak, illetve az afrikai szafarik.

A csoportos hajóutak között is igazi kuriózum az Alaszka – gleccserek földjén. Újdonság az irodánál a hajosut.hu weboldal, ahol az érdeklődők a csoportos utak mellett az MSC egyéni hajóútjai között is böngészhetnek. A hajós utak egyébként külön katalógust is kaptak. A klasszikus mediterrán hajóutak mellett megtalálható a kínálatban a Norvég fjordok, az északi fővárosok, Panama, Costa Rica, a Nyugat-Karib térség, illetve a legkülönlegesebb alaszkai út.

New Orleans-i helyszín az Elfújta a szélből

Fotó: OTP Travel

Az Egyesült Államokban izgalmas program a Titokzatos dél fantázianevű út, melyet Margaret Mitchell: Elfújta a szél című regényének jól ismert helyszínei ihlettek. A klasszikus vadnyugatot idézi a Denverből induló és Salt Lake City-ben végződő vadnyugati körutazás, illetve egy másik program a keleti parti nagyvárosokat mutatja be Boston-Quebec-Ottawa-Toronto-Chicago útvonalon, Kanadát is érintve.

Szintén az Elfújta a szél egyik helyszíne, Charleston, USA

Fotó: OTP Travel

A 2017-es év újdonságának az afrikai szafarikat szánják, amelyek szintén magyar idegenvezetéssel indulnak, akár kis csoportlétszámmal is. Botswana, Zimbabwe, Namíbia, Uganda, Tanzánia, Zanzibár vagy akár Dél-Afrika fedezhetők fel ezeken az ínyenceknek szóló utazásokon.

Évek óta elindul a Kína-Hongkong út, ahol a kulturális látnivalók mellett a természeti szépségekre is koncentrálnak.

A mediterrán úti célok közül kiemelkedik az „Ismeretlen Szicília", a spanyol körutazás, Portugália, illetve Portugália-Madeira. Szintén izgalmas élményeket kínál a skót körút, és a bővített iráni körutazás.

Az OTP Travel kiemelt célja, hogy minden meghirdetett körutazásuk elinduljon. A prémiumutazások változatlanul jelentős helyet foglalnak el árualapjukban, illetve fontos azt is kiemelni, hogy a legtöbb út Budapestről magyar idegenvezetővel indul. A katalógusban idén először nincsenek nyaralóprogramok, de igény szerint erre is van lehetőség egyénileg és csoportosan is.

Bár nincs rá külön katalógus, továbbra is foglalkoznak belfölddel, melyek foglalásához SZÉP-kártyát is elfogadnak. A belföldi kínálatban idén csoportos buszos utazásokkal erősítenek, lesz például nyírségi, Tisza-tavi és pécsi kirándulás budapesti indulással, de terveznek vidéki indulású utakat is.

Ilyen ma a Vadnyugat

Fotó: OTP Tarvel

Mint az iroda március 27-i katalógusbemutatóján elhangzott, 2016-ban továbbnőtt az iroda árbevétele, és a korábbi 15,8 milliárd forintról 16,7 milliárd forintra emelkedett.