Különleges úti célokkal erősíti a leisure szegmenst az OTP Travel

Forrás: turizmus.com

 2016. október 18. 21:24

Az OTP Travel a tavalyi 15,8 milliárd forintos árbevétel után az idei évet is a terveknek megfelelően zárja – hangzott el az utazásszervező katalógusbemutatóján, ahol kiderült: a hangsúlyos corporate piaci részesedés mellett a leisure szegmensben is erősítenek magas minőségű, jó ár-érték utakkal.

Molnár Judit ügyvezető a csaknem 100 viszonteladó partner számára a teltházas bemutatón kiemelte: partnereiknek hála továbbra is növekedést tapasztalnak a szabadidős szegmensben. A fókuszt a kulturális körutazásokra, a csoportos tengeri hajóutakra és az egyéni, kiváló ár-érték arányú utakra helyezik. Ugyanakkor üzletpolitikájuk szerint egyelőre nem térnek vissza a charterpiacra.

 

Lázár Gergely viszonteladói vezető prezentációban összegezte a téli árualap újdonságait. Mint mondta, útjaik előnyeit szerencsére sokan felismerték, az előző szezonban már meghirdetéskor megtelt többek között az alaszkai vagy a panamai hajós körutazásuk, és az izraeli körút is, ezek idén is népszerűek lesznek. Izraelbe igazi kuriózumként betlehemi karácsonyozást is szerveznek, ahol a résztvevők a születés templománál vehetnek részt szentmisén december 24-én. Szintén népszerűnek ígérkezik a lisszaboni szilveszter, vagy 2017 tavaszán a körutazás Portugáliába, Izraelbe, Iránba, Kínába Hongkonggal megspékelve, az USA keleti és nyugati partja, vagy Mexikó.

Újdonságok is jócskán akadnak a téli árualapban, ilyen például Közép-Amerika Costa Ricával és Panamával, az Inkák földje – nagy körutazás Peruban, Rio de Janeiro a karnevál idején, Brazília és Argentína kombinációja, Észak-Thaiföld Phukettel kiegészítve, vagy a dél-indiai körút tengerparti pihenéssel kiegészítve.

 

A minél teljesebb élményt kereső ínyencek számára kicsi, 2-4 fős csoportok is indulnak igazán különleges helyszínekre, ilyen például Namíbia, Dél-Afrika, Bali, Jáva, Kuba és Varadero.

Az utazásszervező nem kevesebbet ígér, mint hogy gyakorlatilag nincs olyan kívánság, amelyet egyéni lekérésre ne tudnának megszervezni és teljesíteni. Az egzotikus nyaralások egész tárházával rendelkeznek, az úti célok között ott van többek között Mauritius, Thaiföld, Kuba, a Bahamák, Antigua, St. Lucia – hogy csak a legizgalmasabbakat említsük. Ami szintén kuriózum, hogy a cég esküvők szervezését is vállalja ezeken az egzotikus helyeken.

 

A bemutatón elhangzott, hogy előkészítés alatt áll az OTP Travel 2017-es évre vonatkozó hajós katalógusa is, amelyben a méltán népszerű műfaj keretében a világ szinte minden pontjára eljuthat velük az utas: Európa, Karib-tenger, Észak-Amerika, Alaszka, Ázsia is szerepel a kínálatban. Az utazásokat minden esetben repülővel szervezik, magyar nyelvű idegenvezetéssel, tranzitszállással.

 

Talán kevésbé ismert, hogy az utazásszervező foglalkozik belföldi turizmussal is. Mint mondták, a hotelekkel a volumen miatt kedvező árakat kapnak, ami miatt versenyképesek tudnak lenni, ráadásul elfogadnak SZÉP-kártyát is.

Mint kiemelték, az árképzést igyekeznek áttekinthetővé és egyszerűvé tenni, ezért bruttó árakra törekednek, amely a biztosításokat is tartalmazza, csak az illetéket nem. A viszonteladó partnereknek minden segítséget megadnak a munkához, az agent felületen például rengeteg hasznos, az értékesítést segítő dokumentum és információ elérhető. A téli időszakra ezzel együtt előfoglalási akciót is hirdettek, mely november 15-ig tart.

A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace szállodában megtartott esemény - melyen nem mellesleg a prezentáció után felszolgált ebéd is élményszámba ment – az első állomása volt a tour operator országos roadshow-jának, mely hamarosan indul, és melynek állomásai az alábbiak: Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Győr, Székesfehérvár.