Az Emirates a felhők fölött ünnepli a csokoládé világnapját

Forrás: turizmus.com

 2023. július 07. 13:40

Az Emirates légitársaság járatain több mint 40 millió gourmet csokibonbont szolgálnak fel évente. A csokoládé világnapján az Emirates bemutatja, milyen különlegességeket kóstolhatnak az édesszájú utasok.

Az Emirates a világ legkedveltebb kézműves csokoládéiból álló, különleges válogatást szolgál fel járatain a fedélzeti menü részeként. Az elmúlt évben 35 millió csokoládécsemegét szervíroztak a Turistaosztályon, több mint 160 ezer csokoládét a Prémium Turistaosztályon, és további 4 millió darab csokoládéval várták a Business és a First osztályok utasait - közölte a cég.

Az Emirates olyan világhírű csokoládékészítő mesterekkel működik együtt, mint a belga Godiva és Neuhaus, a francia Valrhona, az ír Butlers, a svájci Canonica, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat és az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland.

emirates_csoki

A változatosság jegyében minden csokoládémárka nagyjából három hónapig érhető el a fedélzeten

Fotó: Emirates

Az Emirates szigorú kritériumokat szab arra, hogy mely csokoládémárkákkal működik együtt. Az elsődleges természetesen az ízvilág és az összetevők kiváló minősége, de emellett fontos a széles választék is, hiszen a légitársaság ét-, tej- vagy fehércsokoládékat, bonbonokat, pralinékat vagy trüffeleket krémes ganache vagy fanyar gyümölcs töltelékekkel egyaránt kínál utasainak. Emellett lényeges szempont a forma, a márka ismertsége, az esztétikum és a fenntarthatóság is. A változatosság jegyében minden csokoládémárka nagyjából három hónapig érhető el a fedélzeten, utána új választék kerül a kínálatba a gyakran utazók legnagyobb örömére.

Azok az utasok, akik a gourmet bonbonok mellett további kényeztetésre vágynak, a menüből kedvükre válogathatnak a csokoládés desszertek közül. Az Emirates A380-as óriásgépének fedélzeti lounge termében az M&Ms vegán és nemvegán édességei is elérhetők az utasok számára.

Az Emirates várótermeiben is a vendégek az Emirates mesterszakácsainak kreatív csokoládés desszertjei közül válogathatnak, elérhető többek között málnatorta fehércsokoládé mousse-szal és málnazselével, csokoládétrüffel,  gyümölcsös fehércsokoládés passionfruit sajttorta és étcsokoládés, sóskaramell torta is . Akik egy kis hűsítőre vágynak, azok régimódi fagylaltkocsiról kérhetik a házi készítésű Emirates csokoládéfagylaltot, akik pedig inkább felmelegednének, azok kényelmesen szürcsölhetik a Costa Coffee krémes forrócsokoládéját.