Békéscsabán szeretik legjobban a kerékpárosokat

Forrás: MTI

 2016. május 20. 16:03

Az országos kerékpárhálózatok összekapcsolásán, valamint egy kelet-magyarországi bringakör létrehozásán dolgozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – hangzott el a kerékpárosbarát település és munkahely pályázat díjátadó ünnepségén Nyíregyházán.

Tasó László, a tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, a Velencei-tó, a Fertő-tó és a Balaton környékén már több száz kilométeren lehet bringakörökön kerékpározni. Hasonló hálózatot terveznek a Körösöknél, az idén decemberre Nyíregyháza és Tokaj között megépülő kerékpárutat pedig összekapcsolnák a hegyaljai hálózattal.

Fotó: bekescsaba.hu

Az elmúlt években több mint 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, és a következőkben még legalább ezer kilométert építenének meg. Uniós forrásból 50 milliárd forintot fordítanának a hálózatos szemléletű kerékpárút-építésekre 2020-ig – tette hozzá.

A kerékpárosbarát munkahely és kerékpárosbarát település pályázatokat az idén tizedik alkalommal hirdette meg a minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség.

A pályázatok idei kategórianyerteseiként az önkormányzatok közül Békéscsaba, Bordány, Budapest XVII. kerület Rákosmente, Szarvas és Újszentiván képviselői vehettek át különdíjakat. A munkahelyek versenyében a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., az NI Hungary Kft. és a Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft. végzett a legjobbak között.

A kiírások abszolút győztese a településeknél Békéscsaba, a munkahelyeknél a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. lett.