Bemutatkozott a Mura Régió

Szerző: Vajk Brigitta

 2014. március 02. 20:23

Új, határon átnyúló régió kéredzkedett fel az ország turisztikai palettájára, bizonyítva, hogy határ menti folyónk, a Mura immáron nem elválaszt, hanem összeköt.

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület és partnere, a horvát Volim Međimurje Egyesület „Mura Region" címmel közös projektet valósított meg, melynek elemeit az Utazás kiállítások mutatták be a szakmának.

A Mura közel 45 kilométeres szakasza hosszú időn át elválasztotta a két partján élőket, ma pedig a folyó összeköt, amit nemcsak a rajta átívelő hidak jelenítenek meg, hanem az évszázados közös történelem, a megőrzött hagyományok, az ételek, italok, táncok és dalok. Ezeket az értékeket továbbgondolva alakították ki a projektgazdák a Mura Régió turisztikai kínálatát, mely elsősorban vízi turizmusra, túrázásra és kerékpározásra csábítja a gyönyörű tájra – Dél-Zalába és a horvátországi Muraköz megyébe – érkezőket.

A Mura Régió turisztikai kínálatát magyar és horvát nyelvű kiadványokból – Tematikus útvonalak a Mura Régióban, szálláshely-katalógus, a Mura Régió útikönyv –, valamint a régió magyar, horvát és angol nyelvű honlapjáról  (www.muraregio.hu) részletesebben is megismerhetik.