A Budapest Airport megvásárlásáról tavasszal írhatják alá a szerződést

Forrás: turizmus.com

 2024. január 03. 10:34

A Budapest Airport visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások előrehaladott fázisban vannak, a felek között nagyon közel a végleges megállapodás. A szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

"A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között" – tudta meg az atv.hu a Budapest Airport többségi tulajdonának a visszavásárlásáról a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Mint ismeretes, a Nagy Márton által vezetett tárca január 1-jétől ezen a néven működik tovább és feladatköre is kibővül, többek között a turizmus és a vendéglátás területével.

A Budapest Airport megvásárlásáról szóló tárgyalások jelenleg már olyan fázisban tartanak, ahol a felek között nagyon közel a megállapodás. A szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor – tájékoztattak. "A tranzakció gazdaságtörténeti jelentőségű, ugyanis a legnagyobb volumenű és legkomplexebb ügylet a rendszerváltás óta" – írta a csatorna kérdéseire a minisztérium sajtóosztálya.

Közel a megállapodás, a szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor

Fotó: 123rf.com

A reptér ügyében csak technikai részletkérdések maradtak, bármelyik nap megtörténhet a tranzakció bejelentése.A repülőtér tervezett felvásárlásáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Hogy milyen sikeres vagyonértékesítések zajlottak december végén, a Budapest Airport visszavásárlása érdekében, arról pedig itt olvashatnak.