BUDPORT: új földi kiszolgáló a repülőtéren

Forrás: AIRportal.hu

 2013. szeptember 11. 16:19

A BUDPORT lett a negyedik földi kiszolgáló cég a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A cég engedélye az utaskiszolgálás azaz a passenger-handling folyamatát teljes egészében lefedi és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érvényes.

Az engedély birtokában a BUDPORT már a jegykezelés, utas és poggyászkezelés, azaz az érkező, induló, transzfer- és tranzitutasok kezelése, beleértve a jegyek és úti okmányok ellenőrzését, a poggyászfelvételt és a poggyászok továbbítását a válogató területre kategóriákba tartozó feladatokat is elláthatja – írta az Airportal.hu.

„A handling engedély megszerzése stratégiai fontosságú volt a BUDPORT számára, mert a MGH-val (Malév Ground Handling) a jelenleg is fennálló hosszú távú együttműködésünket a jövőben szeretnénk más területeken is erősíteni." – mondta el a lapnak Galgóczy Ferenc a BUDPORT ügyvezető igazgatója.

Ezzel párhuzamosan az ügyvezető határozottan cáfolta az újonnan induló, magyar érdekeltségű légitársaság és a BUDPORT kapcsán felmerült híreket, találgatásokat.

„Megerősítem, hogy a Sólyom Airways nem tett vételi ajánlatot a már handling engedéllyel rendelkező BUDPORT felé. Ugyanakkor a BUDPORT elkötelezettsége a Wizz Air felé töretlen és a jövőben is a közös munkára és az új feladatokra szeretnénk koncentrálni." – tette hozzá Galgóczy Ferenc.