Chilei fapadossal lép frigyre az American Airlines

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 18:54

Kisebbségi részesedést vesz a Jetsmartban az American Airlines. A két légitársaság átszállást is kínál majd egymás utasainak. A dél-amerikai diszkont cég mögött a Wizz tulajdonosaként is ismert Indigo Partners áll – adja hírül az Airportal.hu.

A tervek szerint code-share megállapodást is köt majd a dél-amerikai ultrafapados és az American, emellett utóbbi törzsutasprogramjának tagjai mérföldeket gyűjthetnek és használhatnak fel a Jetsmart járatain – írják.

Az American friss tőkével is segíti majd a Jetsmartot, amely ezt a fejlesztésekhez, növekedéshez használja majd.

A Chilében és Argentínában bázissal rendelkező (és a Wizz Air mögötti alapító tulajdonos, az Indigo Partners befektetőcég portfóliójába tartozó) diszkont légi cég Dél-Amerikában 33 belföldi és régiós járatot üzemeltet, az American 17 városba repül a kontinensen, így kiválóan kiegészíti egymást a két hálózat.

Az American friss tőkével is segíti majd a Jetsmartot

Fotó: 123rf.com

Figyelemre méltó, hogy az American nemrég közölte, nyereségessé vált a válság után.

A 2017-ben indult ultrafapados Jetsmart jelenleg 21 Airbus A320 (ceo és neo) típusú repülőgépet üzemeltet, további 79 példányra (A320neo és A321neo) van megrendelése az Indigo hatalmas bevásárlásának részeként, köztük az extra nagy hatótávú A321XLR-re.