Díjazták a „Német tematikus útvonalak” nemzetközi fotópályázat nyerteseit

Forrás: turizmus.com

 2016. április 27. 21:14

A nemzetközi fotópályázat díjátadójával a Német Turisztikai Hivatal (DZT) lezárja a „Német tematikus útvonalak” kampányát.

A pályázat nyertese a kínai fotográfus Dapeng He, aki a Várútvonalat járta végig, szakmailag a Photographic Travel újságnak, illetve a Canon Circle és a Xitek.com-nak dolgozik. A második helyet a japán újságíró Nana Watanabe kapta, cikkei többek között a kireilife.jp és a Yahoo! oldalon jelennek meg, és a Romantikus útvonal egy motívumával győzte meg a zsűrit. A harmadik helyezést Martin Hoch, a svájci online utazási és kulturális magazin „Globesession” kiadója kapta a Német borút egy képével. A nyertes képet a magdeburgi Germany Travel Mart™ (GTM) keretén belül mutatták be, illetve átadásra került az Europa-Park által rendelkezésre bocsátott első díj is.

A fotópályázat keretén belül 23 ország 48 újságírója egyénileg járta végig az általa kiválasztott tematikus útvonalat, hogy turisztikailag különösen értékes motívumokat keressen. A benyújtott munkákat egy online zsűri értékelte. Tagjai között magtalálhatók a DZT marketingbizottságának tagjai, a szövetségi államok marketingszervezeteinek vezetői, illetve a Gazdasági és Energiaügyi minisztérium képviselői is. A zsűri értékelési kritériumai között szerepelt a motívumok turisztikai értéke, illetve a képi szituáció eredetisége, regionalitása, valamint a kép kreatív-művészi megvalósítása.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke a nyertesek díjazásánál így nyilatkozott: „A tematikus kampány keretén belül szervezett tevékenységeinkkel a 2015-ös év során jelentősen növelni tudtuk a német tematikus útvonalak kiemelt turisztikai látványosságai iránti érdeklődést.  A PR-akció a fotópályázat eseményei mellett számos nemzetközi cikket eredményezett, amelyek világszerte 34 millió olvasót értek el. A www.germany.travel/ferienstrassen oldalon a látogatószám majd 20 százalékkal nőtt.”

„A legkedveltebb német tematikus útvonalakból több is – például a Német fagerendás épületek útja, a Német motoros útvonal, az Óraút, a Zöld út vagy a Fekete-erdő- fürdőútvonal is az Europa-Park közvetlen közelében fut” – magyarázza Dr. h.c Roland Mack, Európa legkedveltebb szabadidőparkjának ügyvezetője. – „Szívesen támogatjuk az ötletet, hogy a média figyelmét a németországi turizmus ezen védjegyeire irányítsuk, és nagy szeretettel gratuálunk a nyerteseknek.”