Élménydús viszonteladói tréning a Tensitől

Forrás: turizmus.com

 2016. november 16. 11:16

A Tensi 60, legnagyobb forgalmat produkáló viszonteladóját hívta meg 2016. november 15-én a budapesti Chefparade Bécsi úti helyszínére egy „élménytréningre".

A résztvevők jó hangulatú, videó-bejátszásokkal tarkított előadásokon és az iroda tapasztalt idegenvezetőinek élménybeszámolóin keresztül ismerkedhettek a Tensi aktuális és jövő évi kínálatával.

Négy- és ötcsillagos hajóutak

A Tensi egyik legsikeresebb üzletága a tengeri hajóutak értékesítése. Immár húsz éve, jelenleg hétfős dedikált csapattal foglalkoznak a területtel – tudtuk meg Kovács Eszter hajóutak referatúra vezetőtől. Az egyéni és a néhány éve ugyancsak nagy mennyiségben értékesített csoportos hajóutak iránt egyaránt rendkívül nagy az érdeklődés, az idei októbert pedig különösen kiemelkedő, ezerfős forgalommal zárták. A csoportos hajóutakat jelenleg a Costa Cruises kínálja, amelynek magyarországi vezérképviseletét a Tensi látja el, ezekre a programokra magyar nyelvű szárazföldi kirándulásokat biztosít az iroda. A Costa kínálatából csoportos újdonság A norvég fjordok csodálatos világa, A Baltikum gyöngyszemei, valamint az Izland, Skócia és a Shetland-szigetek elnevezésű hajóút. Az iroda tervei szerint más hajótársaságok útvonalaira is szerveznek majd csoportos hajóutakat.

A Costa négycsillagos programjain kívül ötcsillagos csoportos hajóutakat is kínálnak, így például 2017. februárban indul a Celebrity Constellation A Távol-Kelet színei elnevezésű útja. Az iroda az egyéni hajóutakban is erősít, a Norwegian Cruise Line, a Holland America Line, a Disney Cruise Line, újdonságként a Regent Seven Seas Cruises, valamint a hatcsillagos, különleges felfedező hajóutakat kínáló Silversea Cruises ajánlataival.


Minőségi kiscsoportos körutazások

Újra meghatározó üzletág a Tensinél a repülős csoportos körutazások és városlátogatások szervezése. Négy évvel ezelőtt fogtak bele a kínálat erőteljes fejlesztésébe, s ma már mintegy 70, főleg egzotikus körutat kínálnak. A Tensi által kínált körutazásoknak több megkülönböztető jegyük van: kiscsoportosak, azaz 15-25 fővel indulnak; az adott kategórián belül a magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtják; nincsenek rejtett költségek, Európán kívül az alap részvételi díj az összes lényegi szolgáltatás árát tartalmazza a belépőjegyekkel együtt (a reptéri illeték, a vízumdíjak és néhány extra program kivételével). A „once in a lifetime" típusú utaknál arra törekszenek, hogy az összes fontos látnivalót, élményt tartalmazzák, ne maradjon ki egyetlen „kötelező" elem sem. Két kivétellel valamennyi téli egzotikus körutazásukat tengerparti pihenéssel kombinálták. Az utazások egyes elemei módosíthatók, így turistaosztály helyett business osztály, valamint magasabb szállodai kategória is foglalható, illetve az időtartam hosszabbítható.

 

A 2017. téli-tavaszi szezonban több mint 50 csoportot indítanak. Főleg Ázsiára koncentrálnak, Indiától Vietnamig összesen nyolc körutazást kínálnak, közöttük több újdonsággal. Ezen kívül Latin-Amerika és Afrika is kiemelt úti cél összesen hét körutazással.

A jövő nyári és őszi körutak két héten belül felkerülnek az iroda honlapjára. Jövőre Európában újdonság a Benelux körutazás, Délnyugat-Anglia: Cornwall és Devon, Szicília és Málta, Calabria, a Baltikum, Európán kívül Kanada, Japán, Peru és Ecuador, Kína, az USA keleti partja és Indonézia. Több különleges utazással is készültek, ilyen pl. az indiai Holi fesztivál és a bálnales Madagaszkáron. A rendezvényen Farkas Vivien referatúra- és termékfejlesztési vezető, munkatársa Domokos Adrien referens, valamint Katona Dóra olasz referatúravezető képviselték a szervezői csapatot.

Lánykéréstől a családi kikapcsolódásig

Emellett három kiemelt stratégiai területe van a Tensinek, amelyet szintén bemutattak a partnereknek: a Disneyland Párizs, a külföldi esküvők és a családi sítúrák.

Az iroda a Disneyland Párizs kiemelt magyarországi értékesítője. Érdekes, hogy bár az elmúlt időszakban a terrorcselekmények miatt kissé visszaesett a franciaországi forgalom, a témapark népszerű maradt. Molnár Zita, a Disneyland Párizs itthoni sales menedzsere elmondta: az egész évben kedvezményesen foglalható Disney-csomagok a parkbelépőt és a szállást (Disney-hotelben) tartalmazzák, ill. az utazás párizsi tartózkodással is kombinálható. A jövőre 25 éves tematikus park 2017 tavaszára és nyarára szülinapi akciót hirdetett, a szállás és a parkbelépő árából akár 2 éj/2 nap ingyenesen foglalható.

 

Külföldi esküvőket 2012-ben kezdett nagyobb számban szervezni az iroda, azóta ezzel az üzletággal is előkelő helyen állnak a piacon. Fodor Nikoletta esküvőszakértő referens jóvoltából számos európai és egzotikus helyszínen kínálnak szimbolikus vagy hivatalos esküvőt, az utazás lebonyolításán kívül minden egyéb szervezési munkát is átvállalnak. A lehetőségek között nemcsak esküvő, hanem leánykérés, évforduló, házasság megerősítése, leány- és legénybúcsú is szerepel. A karibi térségben a Sandals & Beaches szállodalánc komplett hivatalos esküvői csomagját kínálják, amely legalább 3 éjszaka és 2 fő részére történő foglalás esetén ingyenes.

A Tensi és a Rekreál Sport Utazási Iroda közös projektje a családi sítúrák szervezése magyar nyelvű oktatókkal, különböző korosztályoknak és tudásszinten Ausztriában, Olaszországban és Szlovéniában – hallhattuk Stéger Andrástól, a síutak szakmai vezetőjétől. A helyszíneken folyamatosan 15-20 magyar síoktató tartózkodik, akik nagy sikerrel avatják be a síelés rejtelmeibe az ovis és iskoláskorú gyerekeket, valamint a kezdő és tudásukat fejleszteni kívánó felnőtteket is. Az utak a szülők számára is teljes kikapcsolódást nyújtanak, mivel a gyerekeknek rengeteg külön programot szerveznek, és a programkínálat a szülők számára is gazdag a salsaesttől a lovasszánozásig.

 

Garantált indulás, jutalék a törzsutas-kedvezmény után is

Hargitai Éva kiutazási értékesítési igazgató többek között kiemelte: az iroda garantált indulást biztosít, meghirdetett csoportos útjaikból az elmúlt évben csak tíz főt kellett létszámhiány miatt átirányítaniuk. Reklamációs rátájuk két ezrelék. Az alapkoncepció része, hogy csoportos körutazásaikra indulás előtt három hónappal, majd két hónappal adják a legnagyobb kedvezményt (bár a sok visszatérő vendégnek köszönhetően a programok gyakran már korábban betelnek). Ezenkívül lényeges, hogy minden egyes meghirdetett útjuk mögött fix lekötések állnak.

A Tensi több száz viszonteladóval áll kapcsolatban, közülük mintegy 200 iroda aktív. A viszonteladókkal két hónapja önálló partnerkapcsolati menedzser foglalkozik Csontos Márta személyében.

Az iroda az egzotikus csoportos utak alap részvételi díjából bruttó 10% jutalékot ad. A törzsutas-kedvezmény után bruttó 8% jutalékot kapnak a partner utazási irodák.

Közel 90 százalékos kihasználtsággal Rióba

Tarnóczi Barna ügyvezető érdeklődésünkre elmondta: a Tensi Kft. és a repülőjegy-értékesítéssel foglalkozó Tensi Tours tavalyi konszolidált forgalma 6 milliárd Ft volt, ez 1 milliárd forinttal több, mint a megelőző évben. 2016-ban eddig –az olimpiához kapcsolódó bevételeket nem számítva – 10 százalékos forgalomnövekedést produkáltak. A riói olimpiára indított négy charterjáratuk közel 90 százalékos kihasználtsággal üzemelt. A Tensi nyerte meg a 2018. évi, Dél-Koreában megrendezésre kerülő téli olimpiai játékokra történő utaztatásra és jegyértékesítésre kiírt pályázatot is.