Forgalmi rekordot hozott a nyár az Emirates járatain

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 25. 10:41

A tavaly június-augusztusi időszakhoz képest 4 millióval többen választották az Emirates járatait, ami közel 50 százalékos forgalomnövekedést jelent. A légitársaság nyárzáró adatai alapján Dubaj – mint közel-keleti utazási célpont – továbbra is őrzi népszerűségét.

Az Emirates a nyári időszakban 140 célállomásra közel 50 ezer járatot üzemeltetett, amelyen 14 millió utast szállított. Ezzel a légitársaság az egyik legforgalmasabb nyarát zárta, üléskihasználtsága pedig meghaladta a 80 százalékot.

A növekvő kereslet miatt a nyár elejétől a Budapest-Dubaj útvonalon is újból naponta közlekedik a légitársaság.

Idén nyáron Dubajba célállomásként vagy köztes megállóként 2 millióan repültek, ami jól mutatja a közel-keleti nagyváros tartós népszerűségét. A látogatók több mint egyharmada családjával utazott Dubajba, és átlagosan több mint két hetet töltöttek a metropoliszban. A legtöbben az Egyesült Királyságból, Indiából, Németországból, Pakisztánból, Szaúd-Arábiából, Kínából, Egyiptomból és Kuvaitból érkeztek.

Történetének egyik legforgalmasabb nyarán 14 millió utast szállított a légifuvarozó

Fotó: Emirates

A város 2023 első felében több mint 8,5 millió nemzetközi látogatót fogadott, a tavalyi év azonos időszakához képest egymillióval többet. Az Emirates télen a dubaji utazások iránti kereslet megugrására számít, mivel a városban több nemzetközi konferenciát, sporteseményt és egyéb rendezvényt tartanak.

Az idei nyár kiemelkedő eseményei az Emirates-nél dióhéjban:

  • Új napi járat indult Montrealba.
  • A megnövekedett nyári utasforgalomra reagálva plusz járatokat indított 12 városba: Athén, Brisbane, Bangkok, Sanghaj, Kuala Lumpur, Amszterdam, Budapest, Bologna, Medina, Dzsidda, Entebbe és Velence.Visszaállította a napi A380-as járatokat Birminghambe, Nizzába, Tajpejbe és Sanghajba.
  • A380-as óriásgép állt szolgálatba a Bali-Dubaj útvonalon.