Folytatódik a Boeing mélyrepülése

Forrás: turizmus.com

 2020. január 30. 08:53

2019-ben a Boeing kereskedelmi repülőgépek eladásából származó bevétele 57 milliárdról 32 milliárd dollárra esett, mivel a 2018-as évhez képest megfeleződött az átadott és kifizetett gépek száma.

A társaság 2019-ben a hadiipari megrendelésekkel és a szolgáltatások értékesítésével együtt 76,5 milliárd dollár bevételre tett szert, 24 százalékkal kevesebbre, mint egy évvel korábban.

A cég üzemi eredménye a 2018-as 4,1 milliárd dollár nyereség után tavaly 2,2 milliárd dollár veszteséget mutatott – számolt be az MTI.

A Boeing eredménykimutatásban külön nem számolt be arról, hogy a 737 MAX-ok földre parancsolása, az újbóli engedélyeztetés, az átalakítások és az ügyfelek kártérítése mennyi pénzbe került eddig.A nyáron 4-5 milliárd dollárra becsülték ezt az összeget, és a gyártó a héten kénytelen volt 12 milliárd dollár hitelt felvenni a költségek fedezésére.

Biztató fejlemények is vannak a Boeingnél

Fotó: Pixabay

Vannak ugyanakkor pozitív fejlemények is a Boeingnél. A múlt héten sikeresen hajtotta végre első tesztrepülését a 777X típus, és a brazil versenyjogi hatóságok pedig kedden jóváhagyták az Embraerrel való egyesülését. Az ügyletre így már csak az Európai Unió hatóságainak kell rábólintaniuk.