Gyorsabban Pozsonyba

Forrás: magyarepitok.hu

 2019. december 18. 15:26

Teljessé vált a Budapest-Pozsony-Prága autópálya, átadták az ország északnyugati sarkában futó M15-ös 14,5 kilométeres 2x2 sávos szakaszát a Strabag-csoport cégei a NIF beruházásában.

Elkészült a Győr-Moson-Sopron megyében Szlovákia felé közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatot teremtő M15-ös négysávúsítási projektje, szerda délelőtt adták át a Hegyeshalom és Rajka közötti 14,5 kilométeres autópályát – írta a Magyarepitok.hu.

Az M15-ös autóút kétszer kétsávos autópályává bővített, az M1-es autópálya és Rajka országhatár között szakasza Rajka közelében

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A beruházást a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG kivitelezte 2018 februári kezdettel. A projekt elkészültével egy hét alatt két országgal bővült a négysávos úton elérhető szomszédaink száma: múlt pénteken vehette birtokba a forgalom a Szlovéniába vezető M70-es autópályát (a Colas Út Zrt. és az EuroAszfalt Kft. munkájával).

A Rajkáig tartó M15-ösön Pozsonyt érintve egészen Prágáig autópályán juthatunk el

Fotó: pexels.com

A Rajkáig tartó M15-ösön Szlovákiába lehet közvetlenül autópályán menni, onnan pedig Pozsonyt érintve egészen Prágáig tart az út - írta a Magyarepitok.hu.