Határontúli magyar gyerekek a Szentendrei Skanzenben

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 08. 09:45

Nyolcszáz határontúli fiatal táborozott eddig és még fog szeptember 12-ig az Emberi Erőforrás Minisztérium Határtalanul pályázatának keretében, akik ellátogattak a Parlamentbe, a Bazilikába, a Budakeszi Kalandparkba és a skanzenbe is.

A Cser-Készen a Kárpát medencében nevű program keretében 10-16 éves fiatalok érkeztek az elmúlt hetekben a Magyar Cserkészszövetség szervezésében Magyarországra. A táborok célja, hogy értékalkotó, szabadidős, hagyományőrző és kulturális programokat biztosítsanak a fiataloknak.

 

A táborok öt héten keresztül 150 fős turnusokban zajlanak Nagykovácsiban. A tábor és a programok többsége díjmentesen vagy jelentős kedvezménnyel látogathatók a gyerekek számára.

A tábor első állomásaként a fiatalok sétát tesznek az Országház épületében, és megtekintik a nemrégiben megnyílt Országgyűlési Múzeumot. A Budai Vár és a Mátyás-templom sem marad ki a látnivalók közül. Esténként szabadtéri táncházban sajátíthatják el a magyar néptánc alapjait.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egész napos programmal várja turnusok résztvevőit. A gyerekek megismerkedhetnek számos kézműves foglalkozással, nemezből játékokat készítenek, megkóstolhatják a kenyérlángost és a házi készítésű szörpöket.