Horváth Endre támogatja a MUISZ adózási javaslatát

 2011. január 19. 19:37

A MUISZ vezetőségével találkozott szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Horváth Endre. A MUISZ elnökének, Molnár Gabriella tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár támogatja a szövetség adózási javaslatát, a fordított áfázásról az árrés áfázásra való visszatérést.

Horváth Endre úgy látja, az EU elnökség jó lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarország kezdeményezze: az unióban térjenek vissza minden országban az utazási irodák vonatkozásában a fordított adózásról a korábbi árrés áfázásra. A MUISZ már korábban is többször felhívta a figyelmet a fordított áfázás hátrányaira, melyek elsősorban a kiutaztatókat sújtják, de a beutaztatóknak is bonyolult ez a számítás. A helyettes államtitkár a MUISZ javaslatai alapján előterjesztést készít ez ügyben.
A találkozón szóba került a készülő turizmus törvény is. Az utazási irodákat érintő részhez Horváth Endre a MUISZ javaslatait várja, ezeket a közeli napokban állítja össze a szövetség jogtanácsosa.