A sivatagi turizmusba fektet Izrael

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 14:58

Tíz éven belül a jövő turisztikai desztinációjává akarja tenni a Negev-sivatagot az izraeli turisztikai minisztérium. Ezt elsősorban a turisztikai infrastruktúrát érintő beruházásokkal kívánják elérni, például Yeruham környékén.

Az izraeli állami idegenforgalmi hivatal bemutatta azokat a projekteket, amelyek révén a Negev-sivatag északi részén található város, Yeruham turisztikai infrastruktúráját akarják fejleszteni a következő egy évtizedben – számolt be róla a tip-online.at.

A tervek között szerepel egy sivatagi hotel építése a Yeruham Lake Park közelében, valamint négy ökoturisztikai farm létesítése a város mellett. Ezenkívül további beruházásokkal is támogatják a turizmust, többek között már döntöttek egy ezer ülőhelyes amfiteátrum és egy látogatóközpont építéséről a park közepén, összesen mintegy 25 millió sékelből (kb. 6 millió euró).

A régió jelenlegi, 240 szobás szállodai kínálatát több mint 1500 szobásra bővítik. A már említett sivatagi hotel 25 ezer négyzetméter területen, két emeleten összesen 250 szobát, a négy farm – összesen 315 ezer négyzetméteren – farmonként legalább 24 lakóegységet kínál majd. Ezenkívül további két hotelpályázat kiírását tervezik, egyet egy városi szállodára, egyet pedig egy másik sivatagi hotelre az Avnon hegy szélén.

Izrael fejleszti a sivatagi turizmust

Fotó: 123rf.com

Az új szálláshelyek a már korábban eltervezett, több mint 100 millió sékel (kb. 25 millió euró) értékű beruházásokat egészítik ki. Ezek közé tartozik többek között a Yeruham Lake Park átfogó kiépítése, a sétányok közművesítése, piknikhelyek, kilátók és egy móló kialakítása, valamint egy glamping-komplexum és egy lakókocsi-parkoló építése.