Június 18-án újraindul a Turkish Airlines több európai járata

Forrás: MTI

 2020. június 02. 18:15

A Turkish Airlines június 18-án hat európai országgal újraindítja nemzetközi menetrend szerinti járatait – közölte kedden a részben állami török légitársaság, hozzátéve, hogy új útvonalakon is repülnek majd.

A vállalat azt írta, hogy június 18-tól Németország, Svájc, Ausztria, Hollandia, Svédország és Dánia 16, valamint Törökország 14 városa között fognak közlekedtetni közvetlen járatokat.

Az európai célpontok a következők: München, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Zürich, Genf, Bázel, Bécs, Salzburg, Amszterdam, Koppenhága és Stockholm. Az érintett törökországi repülőterek között Antalya, Ankara, Gaziantep, Adana, Diyarbakir, Ordu-Giresun, Elazig, Samsun, Hatay, Kayseri, Trabzon, Izmir, Konya és Bodrum-Dalaman szerepel.

Isztambul azért nincs a felsorolásban, mert a cég már korábban bejelentette, hogy onnan június 10-én indulnak újra a nemzetközi járatok, ám egyelőre nem közölték, mely országokba.

A légitársaság több új útvonalon is repül majd június 18-tól

Fotó: Facebook

A vállalat keddi közleményében emlékeztetett: a Turkish Airlines a világ 127 országába üzemeltetett járatokat, mielőtt március 28-án a koronavírus-járvány miatt fel nem függesztette azokat.

Törökországban az újabb enyhítő intézkedések értelmében, bár korlátozott mértékben, de két hónap szünet után hétfőn újraindult a belföldi légi közlekedés, amelynek kereteit június 4-től még tovább szélesítik.