Már kisvasutazhatunk is SZÉP-kártyával

Forrás: turizmus.com

 2019. december 13. 12:23

Jövőre a kisvasutazást is állja a SZÉP-kártya szabadidő alszámlája egy most megjelent rendelet szerint.

A Magyar Közlöny 200. számában megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 302/2019. (XII. 11.) Korm. rendelet.

A módosítás szerint jövőre a keskeny nyomközű vasúton történő személyszállításra is lehet költeni a SZÉP-kártya szabadidő alszámlájának terhére.

Egy másik rendelkezés szerint a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállaló halála esetén a jogosultak azt is kérhetik a pénzforgalmi szolgáltatótól, hogy a kártyán szereplő összeget az általuk megjelölt bankszámlára utalja át. Eddig – a rendeletben meghatározott kivétellel – csak készpénzben lehetett kifizetni az összeget.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút télen

Fotó: commons.wikimedia.org

A módosítás szerint a juttatás átutalásának évét követő második naptári év május 31-ig fel nem használt összeg után felszámítható díj legalább 100 Ft lehet, ha pedig a fel nem használt összeg ennél alacsonyabb, akkor ez az összeg.

A társkártya előállítási és kézbesítési költségeit, valamint az elveszett, ellopott vagy megrongálódott kártya pótlásának és előállításának költségeit a pénzforgalmi szolgáltató a munkavállaló nyilatkozata szerinti alszámlájára terhelheti, ha annak fedezete rendelkezésre áll.