Konzultálna munkavállalóival az Air France

Forrás: turizmus.com

 2018. április 24. 17:31

2018. február 22. óta összesen 11 napon át sztrájkoltak az Air France munkavállalói, ami eddig mintegy 300 millió eurós kárt okozott a légitársaságnak.

Az egyeztető tárgyalások után április 16-án az Air France menedzsmentje egy olyan többéves fizetési javaslatot vázolt fel, amely négy év alatt mintegy 7 százalékkal növelné a fizetéseket az egyedi béremeléseken felül. A javaslat, amely a társaság szerint a jövőbe tekintő megegyezést szolgálja, az április 20-ig kiírt határidőig azonban nem kapta meg a szükséges szavazatokat a munkavállalói oldaltól. Számos kompromisszumos javaslat után az Air France elnöke, Jean-Marc Janaillac úgy döntött, hogy konzultációt indít a munkavállalók körében az alábbi kérdéssel: „A folyamatban lévő konfliktus lezárása érdekében Ön támogatja a 2018 április 16-án javasolt fizetési megállapodást?” A konzultáció 2018. április 26-án, csütörtökön 10 órakor kezdődik és 2018. május 4-én 18 órakor zárul.

A konzultáció segíthet a patthelyzet feloldásában

Fotó: pixabay.com

A konzultációban minden Air France francia munkaszerződéssel dolgozó alkalmazott részt vehet, az eredményt a szavazás lezárultával 2018. május 4-én közlik. A konzultáció anonim, és természetesen jogi következményektől mentes. Egy ember szavazata egyet ér. A voksolás egy elektronikus szavazásokban specializálódott szakember és egy végrehajtó felügyelete alatt zajlik.