Minden budapesti járatát törölte az Air France

Forrás: MTI

 2018. április 03. 14:57

Dolgozói sztrájkja miatt minden április 3-i budapesti járatát törölte az Air France – derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszerének adataiból.

A párizsi központú légitársaság keddenként négy járatot közlekedtet Budapestre, a reggeli 9.05-kor érkező gép után a 16.25-kor, a 17.20-kor, illetve a 22.55-kor érkező járatokat is törölte a légitársaság. A szerdai menetrendben szintén ez a négy járat várható, ezek a kedd délutáni információk szerint menetrend szerint közlekednek.

Az Air France dolgozói azért hirdettek sztrájkot, mert a szakszervezetek 6 százalékos béremelést kértek, de a cég vezetése 1-1,5 százalékos, a fizetések reálértékét megtartó javaslattal állt elő. A menedzsment szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszútávú növekedési terve.

Nem sikerült megegyezni a bérekről

Fotó: pixabay.com

Az Air France-KLM légitársasági csoport a 2017-es évet az egy évvel korábbihoz képest 60 százalékkal jobb, 1,4 milliárd eurós üzemi eredménnyel, és 272 millió euró adózott veszteséggel zárta a holland hajózó személyzet új nyugdíj-megállapodása miatt.

Kapcsolódó cikkek