Közúti transzferjárat a debreceni repülőtér és Nagyvárad között

Forrás: MTI

 2016. április 07. 19:46

Kamarai közreműködéssel transzferszolgáltatásra kötött együttműködési megállapodást a debreceni nemzetközi repülőtér és a nagyváradi OTGABI Kft. – jelentették be a szervezetek vezetői csütörtökön Debrecenben, a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.

A tervek szerint a DEB-ORA Transzfer – az elnevezés Debrecen, illetve Nagyvárad román neve (Oradea) első három betűjéből állt össze – az idei nyári turisztikai szezonban több mint 15 ezer utast szállíthat a két város légikikötője között – jelezte Király Csaba projektmenedzser, a Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara irodavezetője.

Valamennyi debreceni repülőjárathoz indítanak buszokat Nagyváradról, jelenleg naponta 3-4-szer fordulnak a különböző befogadóképességű járművek, de az új Debrecen-München Lufthansa-járat hétfői indulásától az igényekhez igazodva akár ötödik buszjáratot is közlekedtetnek. A menetrend szerinti repülők és a charterjáratok kiszolgálása mellett a transzfert szeretnék kiterjeszteni a két nagyváros közötti turistaforgalomra, ezért, ha igény lesz rá, a repülőtér mellett a vasútállomásra is beviszik az utasokat.

Az utazók számához igazítva 9, 15, 19, 47 és 52 férőhelyes buszokkal szállítják az utasokat. Idén várhatóan 350 ezer utas veszi igénybe a debreceni repülőteret, 30-40 százalékuk Romániából érkezik.

A WizzAir debreceni bázisrepülőteréről jelenleg összesen heti 19 járatot közlekedtet hetente Debrecen, illetve London, Eindhoven, Milánó, Brüsszel, Malmö és Párizs között. Április 11-től hetente három alkalommal közlekedik majd a Lufthansa Debrecen-München járata, a charterközlekedés pedig két új célponttal, Észak-Ciprussal és a törökországi Izmirrel bővül.