Kreatív ötletek a Diák Szakmai Napon

Forrás: turizmus.com

 2020. március 01. 11:02

Inspiráló délutánt tölthettek el az érdeklődők 9 csapatnyi egyetemista társaságában a Hungexpón, az Utazás 2020 keretében megrendezett Diák Szakmai Napon.

Az új generáció újfajta szemléletmódjáról a Diák Szakmai Nap keretében 7 egyetem (budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kodolányi János Egyetem, Metropolitan Egyetem, veszprémi Pannon Egyetem, egri Eszterházy Károly Egyetem és a Szent István Egyetem) 9 csapata prezentálta versenyprojektjét 7-7 percben.

A témákat a szervezők adták meg előzetesen, ezek közül választhattak a diákok.

A végeredmény az alábbiak szerint alakult:

I. helyezett: Eszterházy Károly Egyetem

Az egriek testhezálló feladatot választottak, Eger számára dolgoztak ki fiatalok számára is vonzó egyedi csomagajánlatokat sok ötletes elemmel a város bemutatására.

Az első helyezett Eszterházy Károly Egyetem csapata

Fotó:  turizmus.com

 

II. helyezett: Pannon Egyetem

A veszprémiek az influencer marketing témáját dolgozták fel, felvillantva a műfaj egyes ágainak előnyeit és hátrányait.

A Pannon Egyetem csapata

Fotó: turizmus.com

III. helyezett: Corvinus Egyetem

Ők a MUISZ számára terveztek egy standot az Utazás kiállításra, ötleteik annyira látványosak, ugyanakkor ötletesek és reálisak, hogy akár meg is valósíthatja jövőre a szakmai szervezet.

A második helyezett Corvinus Egyetem csapata

Fotó: turizmus.com

A verseny zsűrijében szerkesztőségünk is jelen volt, Németh Andrea szerkesztő-újságíró személyében. Kollégánk tapasztalatai alapján elmondható: csupa innovatív, jól összeállított, szellemes, friss előadásnak lehettek hallgatói a jelenlévők. Ráadásul tele voltak rengeteg életszerű, jól megvalósítható konkrét javaslattal is.

Munkában a zsűri

Fotó:  Fraunholcz Attila

A zsűriről

A zsűri elnöke Szűcs Balázs, a Hungexpo marketing és sales managere volt, tagjai Dedák Angéla, a BFTK hálózati vezetője, Diószegi Ágnes, a Neckermann Magyarország értékesítési és marketingigazgatója, Németh Andrea, a Turizmus Kft. főmunkatársa és Berecz Mátyás, Eger alpolgármestere voltak. A verseny moderátora az ismert turisztikai szakember és oktató, Faragó Hilda volt.

Szerkesztőségünk gratulál valamennyi résztvevőnek!