Meghosszabbítják a taxisok autócseréjének határidejét

Forrás: MTI

 2020. október 22. 15:58

2022. év végéig nem kell fiatalabbra cserélniük a tízévessé váló autójukat a taxis vállalkozóknak, cégeknek.

A kormány szerdai ülésén támogatta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának javaslatát, miszerint 2022. év végéig nem kell fiatalabbra cserélniük a tízévessé váló autójukat a taxis vállalkozóknak, cégeknek – adta hírül közleményében a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A könnyítés elsősorban a budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, de a kormánydöntés természetesen az ország más részein dolgozó taxisokra is vonatkozik – írták.

A könnyítés, azaz a gépjármű fiatalabbra, újra való cserélésének halasztására vonatkozó rendelkezés azokra az autókra vonatkozik, amelyek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el.

Könnyítés a taxisoknak

Fotó:  123rf.com

A közlemény szerint a döntést üdvözli a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is.

Az ITM hangsúlyozza, hogy a kormány más eszközzel is segíti a taxisokat: egy idei, már lezárt pályázatnak köszönhetően mintegy 280 elektromos autót vásárolhatnak a vállalkozók, cégek, a támogatás a vételár 55 százalékát is elérheti. A 2,3 milliárd forint keretösszegű kiírás nemcsak a taxisoknak jelent nagy anyagi segítséget, hanem klíma- és természetvédelmi szempontból is kedvező hatással bír – tette hozzá a tárca.