Merre tovább, Christian Tour?

Forrás: turizmus.com

 2018. január 17. 13:59

A Christian Tour magyarországi irodájának jövőjével kapcsolatban számos találgatás látott napvilágot az utóbbi időben. Megpróbáltunk utánajárni, merre tart a cég.

Olvasóinktól kaptuk a hírt, hogy a néhány hónappal ezelőtt új irodába költözött, romániai hátterű Christian Tour utazásszervező telefonszámai elérhetetlenek. Magunk is megpróbáltuk felhívni a társaság magyarországi weboldalán található telefonszámokat, azok azonban nem működnek.

Mivel különböző információk kaptak szárnyra az iroda magyarországi jövőjével kapcsolatban, megkerestük az anyacéget Bukarestben. Raluca Hatmanu, a Christian Tour kommunikációs igazgatója a következő, hivatalos választ adta a turizmus.com számára: "Van néhány változás, amelyeket Magyarországon eszközölünk ebben az esztendőben, de csak a megfelelő pillanatban fogjuk felfedni ezeket. Tény viszont, hogy a cég tevékenységét inkább az online szolgáltatás felé szeretnénk irányítani."

Az iroda honlapja most is működik

 

A szakmában nyílt titok volt, hogy a Cartour és a Christian Tour a tavalyi év második felében intenzív tárgyalásokat folytatott egy stratégiai együttműködésről. Ennek látható nyomának vélték, hogy a Christian Tour honlapján jelenleg is értékesítési pontként szerepel a Cartour teljes irodai hálózata.

A tervezett együttműködés alakulásáról megkérdeztük Bajna Gábort, a Cartour ügyvezetőjét is. A szakember kérdésünkre megerősítette, hogy a Christian Tour megkeresésére több hónapig tárgyaltak egy esetleges stratégiai jellegű együttműködésről és annak tartalmi elemeiről. Mint Bajna Gábor elmondta, az együttműködés technikai és koncepcionális nézetkülönbségek miatt nem valósul meg. A tavalyi év végén a tárgyalások végleg lezárultak.

A Cartour a jövőben is az eddig megszokott üzletpolitikáját folytatva önállóan működik tovább.