Nem drágábbak az utazási irodák az online portáloknál

Forrás: Touristik-aktuell.de

 2019. április 25. 12:44

Legalábbis Németországban nem, amint azt a német CHIP magazin kiderítette.

A német CHIP számítógépes magazin annak járt utána, hogy Németországban az online utazási portálokon kedvezőbb áron lehet-e vásárolni, mint az utazási irodákban. Az a sokak számára meglepő eredmény született, hogy nem.

A teszt során egy thaiföldi csomagtúra interneten és utazási irodákban elérhető árait hasonlították össze. A tesztelők tíz müncheni utazásközvetítőt kerestek fel, köztük a DER, a TUI és a Thomas Cook irodáit, majd minden egyes látogatás után áttanulmányozták a hasonló, interneten kínált ajánlatok árait.

Kiderült, hogy az ügyfelek ugyanolyan jól járnak akkor, ha utazási irodában foglalják le az útjukat, mint ha online. Még a neten kínált upgrade-ek is meg voltak találhatók az irodákban, sőt sok esetben még kedvezőbb feltételekkel is.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy az utazási irodák nagy tapasztalataiknak köszönhetően sok fontos információt adnak a tervezett utazáshoz, és felmutatják a kedvező alternatívákat. Online ugyan gyorsabban össze lehetett hasonlítani az árakat, de ebből nem származott jelentősebb előny.

A teszt egyik érdekes eredménye, hogy amikor a tesztelők mobilapplikációval próbáltak foglalni a portálokon, 50-60 euróval többet kellett volna fizetniük ugyanazért az útért. Ennek a magyarázata egy szakértő szerint az, hogy aki okostelefonon foglal, az gyakran már egy lépéssel a konkrét foglalás előtt áll, gyorsan meg akarja szerezni az adott terméket, ezért már nem nagyon van lehetősége az árak összehasonlítására. Ezt nyilván tudják a szolgáltatók, és ki is használják.

A CHIP magazin cikke ITT található.