Pink Corner Kelet-Közép Európában először az Utazás kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2018. február 22. 13:23

A Gay Travel Day célja, hogy bemutassa a célcsoport gazdasági erejét, megismertesse a melegbarát és példaértékű desztinációkat; bemutassa a pride fesztiválok jelentőségét és légitársaságok melegbarát marketingkommunikációs know-how-ját.

Európa nagy utazási kiállításai és vásárai között LMBTQ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek, Furcsák) szekciók olyan rendezvényeken vannak, mint a berlini ITB és a madridi Fitur kiállítások, valamint a londoni WTM vásár. Kelet - és Közép Európában első alkalommal szervezi meg a Humen Media Hungary a „Pink Corner” részt, amely kiemelt helyen, a főpavilonban található.

A standon kiállítók között olyan melegbarát desztinációk szerepelnek, akiknek hangsúlyosa az LMBTQ utazók. Többek között saját standdal készül a TAP Air Portugal légitársaság, vagy az EuroPride 2018 házigazdái, Stockholm és Göteborg; de képviselteti magát például Spanyolországból Valencia régiója is három úti céllal, ezek Valencia, Alicante és Benidorm.

Fotó: turizmus.com

A szervezők az Utazás Kiállítás szakmai napján, immáron második alkalommal szervezik meg a Gay Travel Day programot, amelyen a melegbarát desztinációk képviselői tartanak előadásokat és vesznek részt kerekasztal- beszélgetéseken.  A következő előadókkal találkozhatnak az érdeklődők: Erdei Zsolt (Humen Media Group alapító-ügyvezető), Frederrick Bourty (Visit Brussels – LMBTQ turizmus szektor szakértő), Diana Riera (Ibizai Idegenforgalmi Hivatal – idegenforgalmi szaktérő), Szolnok Péter (TAP Air Portugal Airlines – ügyvezető), Jorge M. Guarro (Valencia tartomány – LMBTQ turisztikai kommunikációs menedzser), John Mary Attard (Máltai Turisztikai Hivatal – senior manager), Alf Kjeller (EuroPride 2018 – projekt menedzser), Juhász Emese (Zsidai Group – marketing vezető), Török Ágoston (Mellow Mood Hotels – értékesítési igazgató).

A Humen Media Hungary az egyetlen vállalkozás Magyarországon, amely eléri és kiszolgálja az LMBTQ célcsoportot kiszolgáló, nagy tömegeket elérő vállalkozás. Médiapiaci szereplése mellett kiemelt üzletágaként a turizmusban is jelen van. Pink Budapest Guide néven (a Humen Travel Budapest City Map továbbfejlesztett változataként) immár harmadik éve jelenteti meg évente két alkalommal kiadványát, melyet kiegészít a Pink Budapest portál, ami tájékoztatja a Budapestre érkező LMBTQ turistákat a különböző kulturális és szórakozási lehetőségekről. A magyar LMBTQ célközönség részére pedig idén is jelentkezik a Humen Travel magazin, amely az Utazás kiállítással egy időben jelenik meg és kerül terjesztésre, többek között a kiállításon is.

 

Kapcsolódó cikkek

Pink marketing

2018. január 31.