SKÅL közgyűlés a fejlődés jegyében

Forrás: turizmus.com

 2018. március 01. 09:53

Február 23-án tartotta éves közgyűlését a SKÅL International Hungary Egyesület, a turisztikai felsővezetők legrégebben működő és legnagyobb nemzetközi, nem-kormányzati szervezetének magyar tagozata.

Korábban történt

Jávorkai Péter elnök – miután napirenden kívül köszöntötte a szervezet legújabb tagjait, a Zwack Látogatóközpont és Füves Bár, valamint a Mellow Mood Hotels képviselőit - beszámolójában hosszasan sorolta a 2015-ös újraalapítás óta elért eredményeket. Ezek közül a legfontosabb, hogy a magyar SKÅL Club 2017-ben fontos szakmai prezentációkkal és máig is tartó, jelentős taglétszám-bővüléssel keltette fel a turisztikai szakma érdeklődését, és vívta ki a SKÅL International arany fokozatú elismerését a szervezet közelmúltbeli világkongresszusán. Az Egyesület 2017-es szakmai működése stabilizálódott, a tagság és az érdeklődő szakmai közönség havi üzleti ebédeken és kiemelt minőségű, új vagy megújult turisztikai helyszínek bejárása során lehetett részese a szakmai networkingnek. Az Egyesület ősszel a tagság bővítését célzó road show-t is indított, az új tagok felvétele folyamatosan zajlik, a bővülés kicsúcsosodása hamarosan budapesti nemzetközi szakmai konferencia formájában várható- Ennek programját jelenleg munkacsoport állítja össze, és várják rá a hazai turisztikai szakmában dolgozó, de nemcsak magyar felsővezetőket.

Balról jobbra: Darázs György, Jávorkai Péter és Nyúl Erika

Fotó: SKAL

 

A 2017. október végi nemzetközi SKÅL-konferencián egyébként az elnök tárgyalásokat folytatott számos nemzetközi SKÅL clubbal a magyar tagsággal történő szakmai networking érdekében. A titkár tavalyi lemondása után kialakult helyzetben a közgyűlés az adminisztratív teendők rotálódóan változó, munkamegosztásos ellátásáról, valamint a tagság online csatornákon történő még aktívabb és naprakészebb tájékoztatásáról döntött.

A magyar SKÅL Egyesület stratégiájáról szólva a Nyúl Erikával (Violin Travel) és Darázs Györggyel (Lázár Lovaspark) kiegészülő elnökség célja idén a még szélesebb szakmai közönség megszólítása, és legalább 40-50 főre bővítése, valamint nyitás a hazánkban dolgozó expat turisztikai felsővezetők felé. Bár a SKÅL nem érdekvédelmi vagy lobbiszervezet, céljuk a még elismertebb szakmai szervezetté válás, és a turisztikai szakma egészének megszólítása a kisvállalkozásoktól a szállodaláncoktól kezdve a légitársaságokon, tour operatorokon, autókölcsönzőkön, éttermeken, spakon, egyéb turisztikai attrakciókon keresztül a települési és nemzeti szintű turisztikai vezetőkig bezárólag. A teljes szakmai spektrumot lefedő networking-szervezet fő célkitűzése, hogy tagjainak még értékesebb itthoni és nemzetközi kapcsolatépítési lehetőséget nyújthasson és meghatározó szerepet tölthessen be a magyar turizmusban, a „Doing Business Among Friends” szlogen jegyében. Ennek eléréséhez tervezik, hogy a meghatározó szakmai szövetségekkel szélesítik kapcsolatrendszerüket, bekapcsolva a tagságot a napjainkban teljes digitalizáción és megújuláson átmenő SKÅL International biztosította nemzetközi szakmai vérkeringésbe.