A szerbiai nyaralást foglalók egyben oltásra is regisztrálhatnak

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. április 18. 10:35

Az utazás lefoglalásakor egyben a koronavírus elleni védőoltás felvételére is lehet regisztrálni ezentúl Szerbiában, ezzel is felgyorsítva az oltás folyamatát, illetve egyszerűsítve az utazást.

Tatjana Matic idegenforgalmi miniszter a szerbiai közszolgálati televízió vasárnap reggeli beszámolója szerint közölte, azért tették lehetővé ezt a regisztrációs formát, mert a kormány szerint csak a vakcinák beadásával lehet megállítani a járványt, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél többen beoltassák magukat.

Március utolsó napjaiban 22 ezer külföldit oltottak be Szerbiában az AstraZeneca vakcinájával, miután a szerb kormány lehetővé tette, hogy az országban  külföldiek is ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül megkaphassák a koronavírus elleni védőoltást a kijelölt oltópontokon. Április 9-án jelentették be, hogy a külföldiek oltását egyelőre leállítják.

Uvac-kanyon

Uvac-kanyon. A nyaralást foglalók egyben oltásra is regisztrálhatnak Szerbiában

Fotó: 123rf.com

Szerbiában már április 5-án kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, és április 19-én újraindul a tantermi oktatás is.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban vasárnapra 2583-mal növekedett, járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában 34-gyel nőtt.