Hét módszer, hogy a leggyorsabban jussunk ki a Szigetre

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 09. 12:05

A BKK járatain kívül számos jó lehetőség kínálkozik a fesztiválra történő kijutáshoz, a közbringától az autómegosztóig.

A Sziget közösségi közlekedéssel a leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni. A HÉV a megnövekedett utasszám miatt a szokásosnál sűrűbben indul, emellett a Batthyány tér és az Aquincum között éjszaka is közlekedik

A reptérről érkezőknek a Sziget miniBUD-transzferjáratot biztosít a fesztivál helyszínére, és városi transzfereket is indít közvetlenül a fesztivál bejárata elől a Nyugati pályaudvarig és vissza – írja a Világgazdaság összeállításában.

A Sziget hivatalos taxiszállítói a 6x6 Taxi, a Bolt és a Főtaxi. A szervezők azt javasolják, lehetőség szerint a fesztivál területén lévő taxiállomáson üljünk be az autóba. Ha mi szeretnénk taxit hívni, érdemes a fent felsorolt taxitársaságok mobilapplikációját használni a rendeléshez. A budapesti taxik rögzített hatósági áron dolgoznak, ha legálisan működő, jól látható helyre kifüggesztett viteldíj-táblázattal ellátott kocsit választunk. Ezeknél az alapdíj 1100 forint, a percdíj 110 forint, a kilométerdíj 440 forint.A Deák térről 7000, a Nyugatitól 6000, a Keletiből 7200, a Déliből 6300, a Népligetből 9300 forintért juthatunk ki taxival a fesztiválra.Sziget Hajó a Jászai Mari téri kikötőből indul, és egyenesen a Sziget kikötőbe úszik át, illetve vissza, kevesebb, mint félóra alatt. A Sziget CityPass by Budapest Carddal ez a szolgáltatás ingyenes.

Számos közlekedési eszköz kínálkozik a Szigetre történő kijutáshoz

Fotó: turizmus.com

Ha a Mol Bubi közbringáival érkezne a Szigetre, a fesztiválhoz legközelebb a Kórház utca–Polgár utca vagy a Szentlélek tér gyűjtőállomáson érdemes letenni a biciklit.Aki a saját kerékpárjával tekerne ki, annak a budai rakparton a K-híd bejáratáig kell mennie, majd ott a kijelölt kerékpártárolót használni. A Szigeten az ingyenes tárolás mellett gyorsszerviz és kölcsönző is a bringások rendelkezésére áll.

Aki a Lime rollert választja, annak az alkalmazás és a helyszínen egy – a K híd melletti – Lime plakát jelzi a fesztiválon lévő dedikált parkolópontot, amely a főbejárat közelében található.

A Blinkee elektromos robogóinak egyikével is begördülhetünk, ehhez először le kell tölteni a blinkee.city appot, majd odaérve parkolni szintén a főbejáratnál található kijelölt parkolóban lehet.

A Share Now autómegosztónak ugyancsak működik dedikált parkolója a H hídnál. A saját autónkat a legjobb, ha otthon hagyjuk.