Új árképzést vezet be a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2017. december 17. 09:43

A Singapore Airlines és a Silkair új árképzést vezet be, mely érinti az előzetes ülésfoglalást, a törzsutas mérföldek jóváírását, a feladott poggyász súlykeretét.

Az új ártípusokat 2018. január 20-tól vezetik be világszerte. Minden kabintípushoz több árkategória tartozik, foglaláskor ezekből választhat az utas. A cél, hogy az utasok a számukra fontos szempontok alapján választhassák ki azt az ártípust, és az ahhoz tartozó szolgáltatásokat, melyek leginkább megfelel az igényeiknek.

 

Economy Class

Turista osztályon három ártípusból – Lite, Standard és Flexi – választhat az utas. Lite és Standard kategória esetén 30 kg, míg Flexi típusnál 35 kg a személyenként feladható poggyászkeret.

A jelenleg még ingyenes ülésfoglalás a Lite kategória esetén fizetőssé válik, az ár szakaszonként 5 dollártól kezdődik. A 12 év alatti gyermekkel utazók számára az ülésfoglalás továbbra is ingyenes marad.

Az ülésfoglalás ingyenes marad a Standard és a Flexi ártípusoknál is, habár az új besorolású “Forward Zone” ülések - melyekre nagyobb az igény – fizetőssé válnak, ezek díja megegyezik a Standard ártípus esetén számolt díjjal.

Fizetősek maradnak az „Extra Legroom” ülések is, ezek korábban “Preferred “ ülésekként kerültek be a köztudatba. Az online check-in idején, indulás előtt 48 órával az ülésfoglalás továbbra is ingyenes.

Az ingyenes ülésfoglalás továbbra is elérhető a KrisFlyer törzsutasprogram PPS Club tagjai, a KrisFlyer Elite Gold és Silver tagok számára.

Premium Economy Class (kivéve SilkAir)

A Premium Economy osztályon belül kétféle ártípus lesz, a Standard és a Flexi. A feladott poggyász súlykeret változatlanul 35 kg marad. Az utazás után járó mérföldek jelenleg 110% -ban kerülnek jóváírásra mindkét ártípus esetén. A 110% Flexi ártípus esetén 125%-ra, míg a Standard ártípus esetén 100%-ra módosul.

A Premium Economy osztályos foglalásoknál az ülésfoglalás ingyenes marad, csak az Extra Legroom ülés lesz fizetős, kivéve a PPS CLUB tagoknak, akik továbbra is ingyenesen vehetik igénybe.

Business Class

A Business osztályon belül is háromféle ártípus került kialakításra a Lite, a Standard és a Flexi. A feladott poggyász súlykeret változatlanul 40 kg és az előzetes ülésfoglalás továbbra is ingyenes marad.

A jóváírható mérföldek az új Flexi ártípus esetén 150 %-ban, míg Standard ártípus esetén 125% -ban kerül jóváírásra.

Suites és First Class (kivéve SilkAir)

A Suites és a First Class osztályra érvényes jegyek után 150% helyett 200%-ban írja jóvá a légitársaság a mérföldeket.

Ezen kívül minden további – jegytípusból adódó – jogosultság és előny változatlan marad.