A380-as gép az Air France-nál

Forrás: turizmus.com

 2015. július 20. 13:05

2016 elejétől az Air France heti három A380-as repülőgéppel üzemeltetett járatot indít a párizsi Charles de Gaulle és Mexikóváros között, március végétől pedig már napi két járat köti össze a nagyvárosokat.

2015. július 16-án Frédéric Gagey, az Air France elnök-vezérigazgatója és Gilberto López Meyer, a Mexikói Polgári Légiközlekedési Hatóság vezérigazgatója véglegesítette az A380-as repülőgépről szóló partneri megállapodást. Az Airbus A380-as repülőgép húsz százalékkal több üléssel rendelkezik, mint a Boeing 747-es gép, amely jelenleg repíti az utasokat a Párizs-Mexikóváros útvonalon. Az óriásrepülőn négy hosszú távú kabin várja az utasokat: La Première, Business, Premium Economy és Economy.

Az Airbus A380-as repülőgéppel való utazás egyedülálló élmény. A fedélzeten 516 utas foglalhat helyet a kényelmes, tágas kabinokban. Több mint kétszázhúsz ablak ereszti be a természetes fényt, és a váltakozó kabinvilágítás is lehetővé teszi, hogy az utasok könnyebben alkalmazkodjanak az időeltolódáshoz. Ezen felül több bár is található a fedélzeten, amik lehetőséget biztosítanak a társalgásra. Az ötdecibeles zajszint az átlagnál alacsonyabb, így az A380-as különösen halk repülőgép, amely a legújabb kényelmi és szórakoztatási elemekkel van felszerelve. Az Air France óriásgépe az első, amelyik helyet ad a művészetnek és a kultúrának is.

A 2015-ös nyári szezonban a francia légitársaság tíz Airbus A380-as gépe nyolc desztinációra repül: Los Angeles, New York-JFK, San Francisco, Washington, Abidzsán, Johannesburg, Hongkong és Sanghaj.