Az év legjobb gasztronómiai rendezvényei Egerben

Forrás: turizmus.com

 2016. január 21. 10:42

Nem csak a tavalyi év során újjávarázsolt történelmi belváros miatt lesz érdemes 2016-ban felkeresni Egert, a hevesi megyeszékhely gasztronómiai programkínálata is figyelemre méltó.

Összeállításunkban a város hét legjobb gasztronómiai eseményét gyűjtöttük össze.

Pálinka Fesztivál (március 11-12.)

Az Agria Park Bevásárlóközpont hangulatos díszkertjében idén már 5. alkalommal kap helyet a nagysikerű Pálinka Fesztivál. Prémium kategóriás pálinkák mellett színes programok, koncertek várják a látogatókat az ingyenes rendezvényen.

 

V. Egri Csillag Borfesztivál (április 29-30.)

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Eger új fehérbora tiszteletére az Egri Csillag Fesztivált. Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A rendezvény helyszíne idén a Dobó István tér lesz.


 

Street Food Fesztivál (május 4-7.)

Eger a díjnyertes borok, a szépség és az inspiráció városa. Ezúttal, a borok mellett a város és a környék kiváló konyhái is bemutatkoznak. A Street Food Fesztivál idén először kerül megrendezésre, a Moo-Week Filmhét keretében. A szombati napon szabadtéri koncert fokozza a hangulatot. Helyszín a történelmi belváros.


 

XX. Egri Bikavér Ünnep (július 7-10.)

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett egy kiváló környezetben kóstolgathatjuk Eger remek borait, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár huszadik alkalommal. Helyszín a közkedvelt Érsekkert.


 

Sörfesztivál (augusztus 12-13.)

A Pálinkafesztivál mellett egy másik nagy sikerű rendezvényét is folytatja idén az Agria Park Bevásárlóközpont. Augusztus közepén ismételten megrendezésre kerül a Sörfesztivál a díszkertben, ahol kézműves és prémiumkategóriás söröket kóstolhatnak a látogatók. A kóstolás mellett színpadi műsorok lesznek láthatók az ingyenes rendezvényen.

 

Szüret a Szépasszonyvölgyben (szeptember 10.)

Az egri borászok a Szépasszonyvölgyben 2016-ban is szüreti mulatsággal és borünneppel készülnek. A helyi borok kóstolgatása, szüreti ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, gyermekprogramok szórakoztatják a családokat. Természetesen idén is lesz szüreti felvonulás és táncház. A háromnapos szüreti program bepillantást enged a hagyományos szüretek hangulatába és a borkészítés folyamataiba Eger borvölgyében, a Szépasszonyvölgyben.

 

XVI. Borszalon (december 29.)

XVI. alkalommal rendezik meg az Egri Borszalont a Hotel Eger & Park konferenciatermében. A rendezvényen a híres borvidék jelentősebb borászai személyesen kóstoltatják boraikat. Évről évre színes program kíséri a rendezvényt.