A felhők felett mindig süt a nap – ilyen volt a VinCE Balaton

 2014. július 16. 13:51

Az átmeneti záporok sem riasztották el a fesztiválozókat július 10-13 között a balatonfüredi VinCE Balatonon: a négy nap alatt több mint tízezren korzóztak végig a Tagore sétányon.

Sikerrel zárult a harmadik VinCE Balaton Balatonfüreden, az első vendégek már csütörtökön kora reggel, a Kékszalag Audi Nagydíj rajtjára összegyűltek, hogy aztán sétára induljanak és felfedezzék a parton kiállító közel harminc borászat és további gourmet standok kínálatát.

A zene még péntek délután is képes volt előcsalogatni a napsütést, a PASO megtöltötte koncertjével az egész színpad előtti teret és a lelátót. A pörgő ritmusú koncert mellett vasárnap este a kortárs írókat zenekarba integráló Rájátszás csapata adott rendhagyó koncertet. Grecsó Krisztián, Szűcs Krisztián, Háy János, Beck Zoltán és Egyedi Péter úgy döntöttek, hogy a szemerkélő eső miatt a közönséget minél közelebb, a színpadra és a színpadfedés alá invitálják, így a frontemberek a rajongók közvetlen közelségében zenéltek, spontán párbeszédekkel tarkítva az előadást.

A labdarúgó-világbajnokság döntőjére szintén zsúfolásig megtelt a lelátó, de teltházasak voltak a VinCE Balaton hajós kurzusai is. Mindössze három élménykóstolónak nem kedvezett az időjárás, ezeket egy kényelmes fedett helyszínen tartották meg a szakértők. „Jövőre még több kóstolót szervezünk majd yacht fedélzeten, hogy minél többen ráérezzenek, miért olyan nagyszerű együtt a bor és a Balaton.” – vonta le a következtetést Németh Ágnes, a VinCE Balaton főszervezője. Ezt a véleményt osztja az Obzidian Pincészet is, akik sátrukban a boraik mellett friss Kékszalag trófeájukat is büszkén kiállították.

Szintén népszerű volt a Kóstolószalon és az idei év újdonsága, a Sky Lounge, ahol 15 méter magasban koccinthattak a vendégek. A finom borok mellett a kilátás is vonzónak bizonyult, a borkedvelők és gyerekek mellett egy egész leánybúcsú csapat, de még a Magyar Turizmus Zrt. Év Utazója verseny győztese, Dobos Judit és egy népes újságíró stáb is felemelkedett, hogy felülről csodálja a tavat és a sok vitorlást. A VinCE Balaton idején újra számos neves vendég sétált végig a Vitorlás téren és Balatonfüred árnyas fái alatt, a rendezvényre látogatott Nagy Ervin színművész, Návai Anikó hollywoodi tudósító pedig a Jolie-Pitt páros roséját választotta kedvencének, amit az egyik hajós kurzuson kóstolt.

 

Nemcsak a borokat, a Balaton tiszta vizét is tesztelték! A VinCE Balaton csatlakozott a #jóavíz figyelemfelkeltő akcióhoz, hogy az MT Zrt. kezdeményezését támogatva segítsen átadni az üzenetet; a tó vize kristálytiszta, ez pedig olyan érték, amelyre mindenkinek vigyáznia kell. Kedvenc úti célunk, a Balaton népszerűsítésére Bóka István, Balatonfüred polgármestere a Balaton vizével koccintott a Kékszalag rajtjának reggelén, majd egy-egy az Élmény Itthon oldalára feltöltött fotóval többek között Józsa Márton, a rekorder Fifty-Fifty kormányosa, Barabás Éva, a vitorlássportban is járatos műsorvezető és a színpadi fellépők is csatlakoztak a kampányhoz.

A VinCE Balatonnak jövőre is Balatonfüred ad majd otthont, szintén a Kékszalag kísérőrendezvényeként.