A helyi lakosokat is kerékpározásra csábítaná Hévíz

Forrás: turizmus.com

 2015. május 27. 13:53

A sikeres tesztidőszak után a helyi lakosokat is szeretné meggyőzni biciklizés előnyeiről Hévíz, a város a közösségi kerékpáros rendszer kibővítését tervezi.

Jó eredménnyel zárult Hévíz több mint 70 millió forintból kiépített közösségi bringarendszere, a HeBi (Hévíz Bike) tesztidőszaka, havonta átlagosan 1650 ember pattant kerékpárra a fürdővárosban. A kerekezők többsége turista volt, a pihenni és gyógyulni érkezők lelkesen használták a nyugat-európai országokban és Budapesten is honos rendszert.

A hévízi közbringarendszer dokkolóit úgy alakították ki, hogy az állomások közötti fél órában elérhetők legyenek a turisztikailag frekventált helyszínek. A sikeres bevezetés kapcsán a város már tervezi a folytatást: a jelenlegi rendszert a lakossági felhasználók irányába bővítenék, hogy a lakóhelyekről gyorsabban, könnyebben elérhetők lennének a közintézmények és munkahelyek. Az önkormányzat kampányt indított a helyi lakosok meggyőzésére, motiválva őket, hogy munkába járáshoz és hivatalos ügyeik intézéséhez is használják a kerékpárokat.

Közleményük szerint a fejlesztés már csak azért is fontos lenne, mert a KSH korábbi felmérése alapján a magyar lakosság tévesen, sokkal egészségesebbnek gondolja saját életmódját a valóságnál.