A magyarországi kempingezés: holland életérzés

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. február 02. 18:55

Nemcsak a budapesti, hanem az alföldi és a dél-dunántúli kempingek is felkeltették a holland utazók érdeklődését a múlt héten megrendezett Leeuwarden/Caravana vásáron.

46.700 fős látogatottsággal zárta a kapuit január 27-én Hollandia legnagyobb kempinges vására, a Leeuwarden/Caravana. Az észak hollandiai Leeuwarden városában 55. alkalommal, idén január 21-27. között rendezték meg a kemping szakkiállítást és vásárt, amely egész Hollandiából vonzotta a kempinges, lakóautós, lakókocsis utazóközönséget és szakmát. Hollandia kiutazó turizmusának jelentős szegmense a kempingturizmus, évi 2,6 millió utazással. A hollandok Magyarországon eltöltött kereskedelmi vendégéjszakáinak több mint 25%-a ebben az ágazatban jelenik meg, a kempingezés a hollandoknál inkább életforma, semmint egyszerű szálláshely kategória. A holland kempingezők Magyarországon elsősorban a vízparti és a termál kempingeket keresik, és egyre nő az érdeklődés az alföldi, a dél-dunántúli, valamint a Budapest környéki és budapesti (!) kempingek iránt is.

 

A vásáron külön csarnokban voltak a nagy kempinges úti célok, amelyek közt az idei sláger Horvátország volt hatalmas standdal, de a csehek, szlovénok, osztrákok, németek, a spanyol, francia és olasz kempingek, a benelux országok, sőt a skandináv országok is kiállítottak a leeuwardeni Expo 4 csarnokában. A Magyar Turizmus Zrt. Benelux képviselete önálló standon mutatta be Magyarország kemping kínálatát, ahol társkiállítóként volt jelen a Balatontourist Kft., a Jövő Építők TDM Orosháza-Gyopárosfürdő, a Tourinform Kiskunmajsa, valamint a TTS' Hongarijespecialist.

 

A Hollandiában szokatlanul zord időjárás és havazás ellenére is igen sokan felkeresték a vásárt a hét nap alatt.

További információk, képek a vásárról: www.caravana.eu