A montenegrói és a horvát turisztikai szezon is jól alakul

Forrás: MTI/Turizmus.com

 2021. augusztus 02. 10:03

Jól alakul az idegenforgalmi szezon Montenegróban és Horvátországban, a rekordnak számító 2019-es év több mint 80 százalékának felelnek meg a látogatási adatok.

A horvát idegenforgalmi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint júliusban 3,7 millióan 25 millió éjszakát töltöttek az országban, ami felülmúlta a várakozásokat.

A montenegrói illetékes tárcavezető pedig 83 százalékos telítettségről közölt adatokat a hét végén. Jakov Milatovic közölte, jelenleg körülbelül 140 ezer turista tartózkodik Montenegróban, ami 83 százaléka a két évvel korábbi rekordév adatainak. Hozzátette, a kis, Adria-parti ország az idén turisztikai szempontból jobban teljesít Olaszországnál, Spanyolországnál, Görögországnál, Ciprusnál és Törökországnál is.

Horvátországban csak júliusban 3,7 millió látogató összesen 25 millió éjszakát töltött

Fotó: 123rf.com

Nemrég írtuk meg, hogy az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint a mediterrán nyaralócélpontokat összehasonlítva Horvátországban a legkedvezőbb a járványügyi helyzet, a tengerparti részeken mindent megtesznek annak érdekében, hogy a régió visszatérjen a zöld kategóriába.

Mind Horvátország, mind Montenegró szigorításokat vezetett be a növekvő fertőzésszámok miatt, a delta-variáns terjedésének lassítása és a negyedik hullám elkerülésének érdekében. Horvátországban a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk.

Montenegróban pedig augusztus 2-től 20-ig újra üzemelhetnek az éjszakai szórakozóhelyek, de a belépéshez negatív koronavírus tesztre vagy oltási igazolásra lesz szükség. Ugyanígy a bárok, éttermek és sportrendezvények bel- és kültéri egységeibe is csak igazolással lehet belépni – ez alól a kávézók és az éttermek esetében a 18 éven aluliak mentesülnek.