A szabadság szigete – november 6-ig a MODEM-ben

Forrás: turizmus.com

 2016. október 26. 21:07

Már csak néhány napig látható A szabadság szigete, a 20. századi magyar képzőművészet legjavát felvonultató tárlat a debreceni MODEM-ben.

Az idei év egyik legjelentősebb kiállítása a naturalizmustól kezdve a konstruktív törekvéseken, a neoavantgárd absztrakción, a szürrealizmuson át egészen a public artig mutatja be a hazai képzőművészet elmúlt bő évszázadát, két emeleten összesen csaknem 2000 négyzetméteren.

A Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményének első, Szentendrén kívüli bemutatkozása – az itt látható közel 250 alkotással – sajátos képet ad a hazai képzőművészet elmúlt bő száz évéről. Olyan iskolateremtő, ismert művészek munkái szerepelnek többek között a kiállításon, mint például Ámos Imre, Anna Margit, Barcsay Jenő, Bukta Imre, Czóbel Béla, el Kazovszkij, fe Lugossy László, Ferenczy Béni, Kondor Béla, Korniss Dezső, Ország Lili, Vajda Lajos, Wahorn András.

 

A földszinti GÉM/GAMEkapocs kiállítással – amely az Antal–Lusztig-gyűjteményből mutat be alkotásokat képzőművészeti, irodalmi, zenei párhuzamokkal – jelenleg a debreceni művészeti központban látható a modern és kortárs hazai képzőművészet legteljesebb válogatása.

A kiállítás mellett november 6-ig számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket a MODEM-ben.