Báltermet alakítanak ki a gyulai Almásy-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2018. január 19. 12:35

A gyulai Almásy-kastély százötvenezredik látogatóját köszöntötték. A felújított műemléket kevesebb, mint két év alatt látogatták meg ennyien.

Egy Füzesgyarmaton üdülő, Budapesten élő pár és kisfia volt a szerencsés 150. ezredik látogató, akit Dombi Ildikó ügyvezető igazgató gyulai kolbászt, pálinkát és lekvárt is tartalmazó ajándékcsomaggal köszöntött. A fiatal pár elmondta, az interneten olvastak a kastélyról.

A köszöntésen szintén jelen lévő Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a 2016-os 476 ezer vendégéjszaka után tavaly félmillió fölé nőtt ez a szám, ami rekord, csaknem tízszázalékos emelkedés a fürdőváros életében. A pontos adatok február közepén lesznek meg - jegyezte meg.

Az Almásy-kastély

Fotó: turizmus.com

A városvezető elmondta, hogy az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán egymilliárd forintot nyertek el, amelyből az 1896-ban átadott Szent Miklós-park felújítása mellett szeretnének egy báltermet kialakítani az Almásy-kastély mostanáig nem használt mellékszárnyában.

Nagy az igény a rendezvényterem iránt, speciális gasztrotörténeti és wellness élményeket szeretnénk itt nyújtani a vendégeknek. Hozzátette, jelenleg a kiviteli terveket készítik, a közbeszerzést várhatóan nyáron írják ki, a fejlesztéssel 2019 őszére kell elkészülniük.

A 2,4 milliárd forintból felújított Almásy-kastélyt 2016 márciusában nyitották meg. Dombi Ildikó elmondta, hogy a közeljövőben készülnek megünnepelni a pusztulástól megmentett műemlék második születésnapját, és csak felnőtteknek szóló tematikus tárlatvezetésekkel, valamint szerelemjóslással készülnek a Valentin-napra.