Bővítik a Pradót

Forrás: MTI

 2018. szeptember 20. 10:00

Negyvenmillió euróból (12,9 milliárd forint) bővül a világhírű madridi Prado múzeum – jelentette be Carmen Calvo miniszterelnök-helyettes.

A pályázaton kiválasztott sztárépítészek, Norman Foster és Carlos Rubio tervei alapján a Pradót összekötik egy közelben lévő 17. századi épülettel, így további 2500 négyzetméteres kiállítóteret nyernek, az elképzelések szerint 2022-re. A munkálatok, amelyek kiterjednek a képtár környezetének fejlesztésére is, jövőre kezdődnek. 
A spanyol költségvetés a beruházás 75 százalékát (30 millió eurót, mintegy 9,6 milliárd forint) fedezi, a fennmaradó összeget a múzeum teremti elő saját forrásból. A madridi Prado a világ legnagyobb és legfontosabb múzeumai közé tartozik, és Spanyolország egyik legjelentősebb közgyűjteménye, amely tavaly több mint hárommillió látogatót fogadott.

Tavaly több mint 3 millióan keresték fel a Pradót

Fotó: Spain Holiday

 

Az intézmény november közepén kezdi meg bicentenáriumának ünneplését számtalan különleges programmal, kiállításokkal, konferenciákkal. Eredetileg erre az alkalomra tervezték a múzeum bővítésének befejezését is, ám költségvetési okok miatt eddig nem tudtak hozzákezdeni.

Kapcsolódó cikkek